Rotsenveld beheren en bomen redden za

Midden in Hoofddorp ligt een voor Nederland uniek rotsenveld van 0.75 ha met potentie voor hagedissen, ringslangen , amfibieën en bijzondere ( vet) planten en varens. Dit terrein wordt beheerd door Stichting MEERGroen sinds 2012. Gaandeweg zorgen we ervoor dat de ecologische en recreatieve potentie gerealiseerd wordt. In overleg kan er ook op ander dagen gewerkt worden. Graag zelfs

Musholm 51
2133 HP Hoofddorp
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 16:00
18 van 20 beschikbaar

Resultaat

Tussen de rotsen verwijderen we blad, zaailingen van boompjes en ongewenste kruiden en we planten er varens, vetplanten terug. Ook grotere boompjes kunnen gezaagd worden en we huren een kraantje om grote boomstronken uit te trekken. Er is werk voor elk wat wils :zwaar en licht. NLdoet is ook de eindspurt van het meerbomen.nu seizoen, waarin we een miljoen zaailingen verzamelen in heel Nederland. Deze kansloze boompjes uit bosplantsoen langs onze bloemenweides die anders dood gaan, delen we uit aan iedereen die ze ruimte geeft om groot te worden. Deze overtallige zaailingen die anders dood gaan, krijgen zo een plek in voedselbossen, hagen en struwelen, tuinen en klimaatbossen.

Bijzonderheden

We verzamelen op het parkeerplaatsje naast Musholm 51, vanwaar we het terrein makkelijk op kunnen. De dag wordt begeleid door mensen van de buurt werkgroep die er al werken. Voor gereedschap, werkhandschoenen, koffie thee wordt gezorgd.