Voor maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties opgelet! Dit is jullie kans om jullie organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om het verschil te maken en er echt toe te doen. Doe mee met NLdoet op 15 & 16 maart 2024! Aanmelden voor 2024 kan vanaf 1 november 2023.

Financiële bijdrage

Van 1 november 2023 tot 31 januari 2024 kan je bij het Oranje Fonds een financiële bijdrage aanvragen voor je NLdoet 2023 activiteit. Hierbij geldt wel: op = op. Daarnaast ontvangt elke organisatie - zo lang voorradig - 1 NLdoet promotiepakket per organisatie.  


Let op: we vergoeden niet alles, check dus eerst de voorwaarden, dat voorkomt teleurstellingen.

Vrijwilligers aan het werk
2021 winkel
2021 in de klas

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig een leuke activiteit te verzinnen, wil je meer publiciteit voor de activiteit of wil je weten hoe je meer vrijwilligers krijgt? Kijk onder het kopje ‘Ertoe doen’ voor allerlei tips, downloads en inspiratie. Voor veel voorkomende activiteiten hebben wij voorbeeld draaiboeken ontwikkeld. Daarnaast kun je hier posters en voorbeeldpersberichten downloaden. En vind je tips over wat je nog meer kunt doen als organisatie, ook na NLdoet.

Goed verzekerd tijdens NLdoet?

Waarschijnlijk heb je als organisatie al een vrijwilligersverzekering. Ga na of deze ook van toepassing is op de activiteiten tijdens NLdoet. Mocht je tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, overweeg dan een evenementenverzekering. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.

2021 openlucht concert

Meer weten?

Hebben jullie als maatschappelijke organisatie plannen om mee te doen met NLdoet? Wil je overleggen over de mogelijkheden of ben je op zoek naar inspiratie? Neem dan contact met ons op.

T: 0900-4488448  
nldoet@oranjefonds.nl
www.oranjefonds.nl

Veelgestelde vragen

Komt mijn organisatie in aanmerking voor een financiële bijdrage?

Op www.nldoet.nl, vind je onderaan de homepage een pagina die gaat over de financiële bijdrage en de voorwaarden. Heb je hier vragen over, dan kun je  contact opnemen met het NLdoet-team via 0900-4488448 of via e-mail: nldoet@oranjefonds.nl.

Let op: Het is helaas niet meer mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen. Het budget is op.

Ik wil een organisatie verrassen en een activiteit voor ze uitvoeren. Kan ik hiervoor een financiële bijdrage ontvangen?

Nee, alleen organisaties waarbij de activiteit wordt uitgevoerd kunnen een bijdrage ontvangen. Zij kunnen wel de door jou voorgestelde activiteit aanmelden op de website en eventueel een bijdrage aanvragen. Ze moeten dan wel aan de algemene voorwaarden voldoen die op de website vermeld staan.

Hoe vinden we vrijwilligers voor onze NLdoet activiteit?

Door jullie activiteit op de website te zetten. Maar vooral ook door jullie omgeving attent te maken op het feit dat jullie organisatie deelneemt aan NLdoet. Ook kun je in de omgeving bedrijven, sportclubs, verenigingen, gemeente en lokale media laten weten dat jullie organisatie deelneemt en nog vrijwilligers zoekt. En wellicht zijn er familieleden die willen helpen. Omschrijf de activiteit ook wervend zodat mensen enthousiast raken als ze lezen over jullie klus. Maak bijvoorbeeld duidelijk welke impact je ermee wilt bereiken. Het Oranje Fonds zorgt voor de website en de campagne, maar wij zoeken niet de vrijwilligers voor de activiteiten. Ook is het Oranje Fonds geen tussenpersoon voor contact tussen de maatschappelijke organisatie en de vrijwilliger. 

Wat zit er in het gratis promotiepakket dat ik ontvang als ik een activiteit aanmeld?

Als je een activiteit hebt aangemeld krijg je - zo lang voorradig- het NLdoet promotiepakket. De deadline om het pakket aan te vragen is 19 februari. In het promotiepakket zitten onder andere vlaggetjes, een spandoek en naambadges. Daarmee kun je de vrijwilligers verwelkomen als ze komen helpen. Ook als organisatie ben je zo duidelijk herkenbaar als deelnemer aan NLdoet. Om zoveel mogelijk organisaties een pakket te kunnen geven krijg je niet per aangemelde activiteit een pakket, maar per organisatie. Uiteraard proberen we zo duurzaam mogelijk hierin te zijn. Zo kun je dit jaar kiezen of je wel geen spandoek wilt ontvangen. 

Zit er een maximum aan het aantal activiteiten dat wij aan mogen melden?

Er is geen maximum van het aantal activiteiten dat je als organisatie kunt aanmelden. Hebben jullie meerdere activiteiten, meld deze dan allemaal aan. Zo is het voor vrijwilligers duidelijk voor welke activiteit zij zich bij jullie kunnen aanmelden.

Je kunt wel maximaal voor 1 locatie een financiële bijdrage aanvragen.

Een uitzondering geldt voor grote instellingen met meerdere locaties; hiervoor geldt een maximum van 20 aanvragen.

Let op: Het is helaas niet meer mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen. Het budget is op.