Voor vrijwilligers

Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 15 en 16 maart 2019 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

De afgelopen editie waren zo’n 375.000 Nederlanders actief bij ruim 9.700 klussen en activiteiten. Wij verwachten komend jaar nog meer klussen die geklaard moeten worden. Jouw inzet is dus hard nodig en zeer welkom!

Meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek vanaf november 2018 een leuke klus bij jou in de buurt en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!

NLdoet 2017 vrijwilligers zijn aan het tuinieren
Vrijwilligers wassen een brommobiel
NLdoet 2017 vrijwilligers staan klaar

Meedoen als groep

Vele handen maken licht werk. Dus waarom doe je niet mee als groep? Verzamel je familie, collega’s, leden van je (sport)club of klasgenoten en zoek een leuke klus uit. Een mooie manier om samen wat goeds te doen.

Kan ik me ook weer afmelden bij een klus?

Ja dat kan. Na je aanmelding ontvang je een mail met daarin de gegevens van de organisatie en de klus. Mocht je door omstandigheden toch niet mee kunnen doen bij de klus, kan je je via de zelfde mail ook afmelden. De organisatie wordt op de hoogte gebracht en jouw plek wordt automatisch vrijgegeven. De organisatie kan vervolgens op zoek naar een nieuwe vrijwilliger. Als je je als vrijwilliger hebt aangemeld, dan heb je daarna direct contact met de klusorganisatie, het Oranje Fonds zit hier dan niet meer tussen.

Meer vragen over vrijwilliger zijn, kijk dan op onze FAQ pagina.

Méér doen

Wil nog meer uit je NLdoet deelname halen? En weten wat je nog meer kunt doen, ook na NLdoet?

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik meedoen aan NLdoet?

Wil je als vrijwilliger voor een dag(deel) de handen uit de mouwen steken, dan kun je via de button 'klus zoeken' op de homepage een klus bij jou in de buurt vinden. Je kunt zoeken op postcode, plaats of gemeente. Zo krijg je een compleet overzicht van alle klussen en activiteiten bij jou in de buurt. Vervolgens meld je je bij de organisatie aan. Je ontvangt daarna automatisch een mail bij welke klus en organisatie je je hebt aangemeld. Verder contact loopt dan direct tussen de vrijwilligers en de klusorganisaties en niet via het Oranje Fonds.

Ik ga met een groep meedoen?

Als je met een groep (familie, vrienden, collega's, sportteam etc.) wilt meedoen dan meld je je aan als contactpersoon. Je ontvangt de gegevens en bent aanspreekpunt voor de organisatie en jouw groep. Daarna kun je via een linkje ook al je mede-vrijwilligers vragen zich aan te melden, dan worden zij ook op de hoogte gehouden.

Ik heb een bedrijf en wil graag ergens klussen, hoe vind ik een klus?

Kijk onder het tabblad 'Vrijwilligers' en zoek via 'plaats' 'gemeente' of 'postcode' naar klussen bij jullie in de buurt. Ook kun je een voorkeursdag opgeven. Zo verfijn je de zoekopdracht. Wil je eerst nog wat meer lezen over deelname aan NLdoet voor bedrijven? Kijk dan onder het menu 'Vrijwilligers' voor meer tips. Het Oranje Fonds heeft helaas niet de mankracht om klussen te zoeken voor bedrijven. Daarom is de website hier optimaal voor ingericht.

Ik wil met een grote groep klussen. Hoe vind ik klussen die hiervoor geschikt zijn?

Klusorganisaties hebben over het algemeen tussen de 10 en 25 vrijwilligers nodig. Wil je met meer mensen helpen? Kijk dan bijvoorbeeld bij klussen van grotere zorginstellingen of natuurorganisaties. Zij hebben vaak meerdere kleine klussen, maar wel op dezelfde locatie.

Ik wil na NLdoet ergens klussen. Hoe regel ik dat?

Op de website van NLdoet vind je onder de knop ‘Meer doen’ een overzicht van maatschappelijk intermediairs en vrijwilligerscentrales. Zij kunnen je helpen een mooie activiteit te vinden bij een organisatie bij jou in de buurt.