Meewerkdag bij voedselbuurtbos GeuzeGroen!

In 2021 is in de Nieuwe Driemanspolder een voedselbos aangelegd. In het prille Voedselbuurtbos GeuzeGroen vind je veel verschillende soorten fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden en andere eetbare planten. Het hele jaar rond zijn we minimaal twee zaterdagochtenden in de maand aan de slag op het terrein van GeuzeGroen. Onze meewerkdagen zijn eigenlijk vooral erg leuk en gezellig. We zijn buiten actief bezig en dat is vaak ook nog best leerzaam.

Tijdens de komende NL Doet zaterdag kun je kiezen uit een aantal klussen, waarbij je meestal gekoppeld wordt aan een mentor-vrijwilliger die je goed op weg kan helpen bij het werk.
We willen onze takkenrillen verstevigen en aanvullen met snoeihout, zitbanken plaatsen, een paar eenvoudige fietsenrekken timmeren, paden herstellen, boompjes voorzien van bladaarde, graspaden maaien met de zeis, zaaien, inplanten, wadi´s graven of swales uitdiepen.
Het is best fijn om wat zwaardere of lichtere klussen af te wisselen, dus je kunt je altijd weer aansluiten bij een ander klusgroepje.

We zorgen tussendoor voor koffie en thee en nemen daarnaast ook allemaal iets te eten of te drinken mee om met elkaar te delen, zodat we een echte ‘potluck’lunch hebben.
Het hoeft niet, maar vind je het leuk om ook zelf iets te maken? Leg er dan een ingrediëntenlijst (met als het kan ook het recept) bij, zodat recepten makkelijk kunnen worden uitgewisseld en iedereen kan zien wat hij/zij wel of niet kan eten.

Kom op 16 maart helpen bij onze NL Doet dag en neem je vriendin, collega’s of buurman gelijk gezellig mee!

Leidschendamseweg 3
2716 MA Zoetermeer
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 14:00
7 van 17 beschikbaar

Resultaat

Een leuke en inspirerende dag, waarbij we met elkaar lekker buiten eten en in de natuur bezig zijn. Je helpt ook nog eens bij het tot stand komen van een bijzonder voedselbuurtbos!

Bijzonderheden

Om 10 uur verzamelen bij de ingang van camping De Drie Morgen (Leidschendamseweg 3, 2716 MA Zoetermeer) in de Nieuwe Driemanspolder