Koek & Zopie!

In de winterkou of in zomerse hitte, een goede kopje/thee koffie smaakt altijd! " Even een bakkie halen,, ga je mee?", horen we vaak langs de lijn. Een goede kopje koffie/thee doet veel meer. Het verbindt mensen. Even dat praatje, even dat extra aandacht voor elkaar, een luisterend oor. Vaak onder het mom van ''een bakkie''. Lief en leed wordt gedeeld, hulp wordt langs de neus even gevraagd of aangeboden. Oftewel, koffie/thee de 'smeerolie' in de sociale netwerk van radartjes.

Als vereniging met ruim 1400 leden (en dus met vele tegenstanders) willen we cohesie tussen mensen onderling versterken of/en betrokkenheid binnen en voor de vereniging vergroten. Ja...ook onze vereniging kampt met een teruggang van mensen die hun vrije tijd willen inzetten voor de verenging. Dit moet en kan met onder ander dit initiatief een halt toe geroepen worden. Stil zitten en toekijken, is geen optie. Tijd voor actie! Om de drempel te verlagen om elkaar aan te spreken cq. om de hulpvraag informeel/onder de mom van een 'bakkie'' toch te durven stellen, willen we met vrijwilligers een koek&zopie tentje op een centrale plek gaan realiseren. Het mes snijdt aan twee kanten. Het initiatief van het realiseren met en door vrijwilligers van het Koek&Zopie tentje gaat al voor verbinding zorgen. Maar... het krijgt ook nog door het hele jaar heen een spin-off. Tijdens het wekelijkse 'bakkie' kunnen mensen die zich al inzetten voor de vereniging sneller en informeler met anderen in contact komen.

M.H. Boassonlaan 6
4333 MH Middelburg
Route
Zaterdag 16 maart
08:00 - 18:00
8 van 10 beschikbaar

Resultaat

Het gewenste effect: door een geringe financiële bijdrage zal het multiplier effect optreden in maatschappelijke meerwaarde.
Onderzoek wijst uit dat vrijwilligerswerk onder andere de eigen waarde vergroot. Daarnaast ontstaat er meer betrokkenheid voor de vereniging (meer handjes).