Voor klusaanbieders

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om een grote klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om echt verschil te maken. Doe mee met NLdoet op 28 & 29 mei 2021! Aanmelden voor 2021 kan vanaf 16 november 2020.

NLdoet stond eigenlijk zoals gebruikelijk in maart 2021 gepland. Op 13 januari is besloten NLdoet uit te stellen in verband met de Corona situatie. 
Alle informatie over veilig meedoen aan NLdoet vind je hier

Financiële bijdrage

Vanaf 16 november 2020 tot 23 april 2021 kon je een financiële bijdrage aanvragen voor je NLdoet 2021 klus. Hierbij gold wel: op = op. De deadline is inmiddels verstreken, een bijdrage aanvragen is niet meer mogelijk.

Daarnaast ontvangt elke organisatie - zo lang voorradig - 1 NLdoet promotiepakket per organisatie. 

LET OP: we vergoeden niet alles, check dus eerst de voorwaarden, dat voorkomt teleurstellingen. 

 

 

Vrijwilligers aan het werk
2021 winkel
2021 in de klas

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wil je meer publiciteit voor de klus of wil je weten hoe je meer vrijwilligers krijgt? Kijk onder het kopje ‘Meer doen’ voor allerlei tips, downloads en inspiratie. Voor veel voorkomende klussen hebben wij voorbeeld draaiboeken ontwikkeld. Daarnaast kun je hier posters en voorbeeldpersberichten downloaden.

Goed verzekerd tijdens NLdoet?

Waarschijnlijk heb je als organisatie al een vrijwilligersverzekering. Ga na of deze ook van toepassing is op de activiteiten tijdens NLdoet. Mocht je tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, overweeg dan een evenementenverzekering. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.

2021 openlucht concert

Meer weten?

Hebben jullie als maatschappelijke organisatie plannen om mee te doen met NLdoet? Wil je overleggen over de mogelijkheden of ben je op zoek naar inspiratie? Neem dan contact met ons op.

T: 0900-4488448
nldoet@oranjefonds.nl
www.oranjefonds.nl

Méér doen

Wil nog meer uit je NLdoet deelname halen? En weten wat je nog meer kunt doen, ook na NLdoet?

 

Veelgestelde vragen

Ik wil een organisatie verrassen en een klus voor ze doen. Kan ik hiervoor een financiële bijdrage ontvangen?

Nee, alleen organisaties waarbij de klus wordt uitgevoerd kunnen een bijdrage ontvangen. Zij kunnen wel de door jou voorgestelde klus aanmelden op de website en eventueel een bijdrage aanvragen. Ze moeten dan wel aan de algemene voorwaarden voldoen die op de website vermeld staan.

Hoe vinden we vrijwilligers voor onze klus?

Door jullie klus op de website te zetten. Maar vooral ook door jullie omgeving attent te maken op het feit dat jullie organisatie deelneemt aan NLdoet. Ook kun je in de omgeving bedrijven, sportclubs, verenigingen, gemeente en lokale media laten weten dat jullie organisatie deelneemt en nog vrijwilligers zoekt. En wellicht zijn er familieleden die willen helpen. Omschrijf de klus ook wervend zodat mensen enthousiast raken als ze lezen over jullie klus. Het Oranje Fonds zorgt voor de website en de campagne, maar wij zoeken niet de vrijwilligers voor de klussen. Ook is het Oranje Fonds geen tussenpersoon voor contact tussen klusorganisatie en vrijwilliger.

Wat zit er in het gratis promotiepakket dat ik ontvang als ik een klus aanmeld?

Als je een klus hebt aangemeld krijg je - zo lang voorradig- het NLdoet promotiepakket. In het promotiepakket zitten onder andere vlaggetjes, een spandoek en koffiebekers. Daarmee kun je de klussers verwelkomen als ze komen helpen. Ook als organisatie ben je zo duidelijk herkenbaar als deelnemer aan NLdoet. Om zoveel mogelijk organisaties een pakket te kunnen geven krijg je niet per aangemelde klus een pakket, maar per organisatie.

Zit er een maximum aan het aantal klussen dat wij aan mogen melden?

Er is geen maximum van het aantal klussen dat je als organisatie kunt aanmelden. Hebben jullie meerdere klussen, meld deze dan allemaal aan. Zo is het voor vrijwilligers duidelijk voor welke activiteit zij zich bij jullie kunnen aanmelden. Je kunt wel maximaal voor 1 locatie een financiële bijdrage aanvragen.