Voor klusaanbieders

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen en voedselbanken opgelet! Dit is jullie kans om een grote klus te klaren, jullie organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 15 en 16 maart 2019! Aanmelden voor 2019 kan vanaf november 2018.

Financiële bijdrage

LET OP: Het budget voor NLdoet is door grote belangstelling eerder op dan de deadline van 31 januari. Het is niet meer mogelijk een bijdrage aan te vragen. Wel kun je nog klussen op de site aanmelden.

Je ontvangt dan - mits de klus is aangemeld voor 15 februari - wel nog het promotiepakket en een GAMMA kortingsbon van 20%. Zo koop je met 20% korting alle benodigde klusmaterialen in bij GAMMA!

Logo Gamma

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wil je meer publiciteit voor de klus of wil je weten hoe je meer vrijwilligers krijgt? Kijk onder het kopje ‘Meer doen’ voor allerlei tips, downloads en inspiratie. Voor veel voorkomende klussen hebben wij voorbeeld draaiboeken ontwikkeld. Daarnaast kun je hier het NLdoet logo, posters en voorbeeld persberichten downloaden.

Goed verzekerd tijdens NLdoet?

Waarschijnlijk heb je als organisatie al een vrijwilligersverzekering. Ga na of deze ook van toepassing is op de activiteiten tijdens NLdoet. Mocht je tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, overweeg dan een evenementenverzekering. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.

Meer weten?

Hebben jullie als maatschappelijke organisatie plannen om mee te doen met NLdoet? Wil je overleggen over de mogelijkheden of ben je op zoek naar inspiratie? Neem dan contact met ons op.

T: 0900-4488448
nldoet@oranjefonds.nl
www.oranjefonds.nl

Méér doen

Wil nog meer uit je NLdoet deelname halen? En weten wat je nog meer kunt doen, ook na NLdoet?

 

Veelgestelde vragen

Ik wil een organisatie verrassen en een klus voor ze doen. Kan ik hiervoor een financiële bijdrage ontvangen?

Nee, alleen organisaties kunnen een bijdrage ontvangen. Zij kunnen wel de door jou voorgestelde klus aanmelden op de website en eventueel een bijdrage aanvragen. Ze moeten dan wel aan de algemene voorwaarden voldoen die op de website vermeld staan.

Hoe vinden we vrijwilligers voor onze klus?

Door jullie klus op de website te zetten. Maar vooral ook door jullie omgeving attent te maken dat jullie organisatie deelneemt aan NLdoet. Ook kun je in de omgeving bedrijven, sportclubs, verenigingen, gemeente en lokale media laten weten dat jullie organisatie deelneemt en nog vrijwilligers zoekt. En wellicht zijn er familieleden die willen helpen. Omschrijf de klus ook wervend zodat mensen enthousiast raken als ze lezen over jullie klus. Het Oranje Fonds faciliteert de website en de campagne, maar wij zoeken niet de vrijwilligers voor de klussen.

Wat zit er in het gratis promotiepakket dat ik ontvang als ik een klus aanmeld?

Als je een klus hebt aangemeld krijg je - zo lang voorradig- het NLdoet promotiepakket. In het promotiepakket zitten onder andere vlaggetjes, naamstickers en een spandoek. Daarmee kun je de klussers verwelkomen als ze komen helpen. Ook als organisatie ben je zo duidelijk herkenbaar als deelnemer aan NLdoet. Ook zitten er Gamma kortingsbonnen in het pakket om de vrijwilligers na afloop te bedanken. Om zoveel mogelijk organisaties een pakket te kunnen geven krijgt u niet per aangemelde klus een pakket, maar per organisatie.

Zit er een maximum aan het aantal klussen dat wij aan mogen melden?

Er is geen maximum van het aantal klussen dat je als organisatie kunt aanmelden. Hebben jullie meerdere klussen, meld deze dan allemaal aan. Zo is het voor vrijwilligers duidelijk voor welke activiteit zij zich bij jullie kunnen aanmelden. Je kunt wel maximaal voor 1 locatie een financiële bijdrage aanvragen.