Zwerfvuilactie Liendense Waard

De Liendense Waard bij Batenburg is nieuwe natuur in de uiterwaarden van de Maas, waar flora en fauna zich in tien jaar goed hebben ontwikkeld. Er grazen brandrode runderen, en het open terrein in combinatie met het vele water trekt met name veel vogels: er broeden kluten, kieviten, tureluurs en plevieren, en 's zomers komen er grote groepen lepelaars foerageren.

De Liendense Waard bij Batenburg is een overloopgebied van de Maas en staat 's winters regelmatig vol water. Als het water zakt blijft er van alles achter, met name plastic, dat overal verspreid in het gebied te vinden is, van grote stukken van een krat of kuip tot aanstekers en snoeppapiertjes.

Op deze zaterdag gaan we met een flinke ploeg mensen in het gebied zoveel mogelijk zwerfvuil verzamelen. Samen lekker buiten bezig zijn langs de rivier en een mooi landschap ontdoen van rotzooi die er niet thuishoort. Plastic dat terechtkomt in de maag van koeien, vogels en andere dieren, of langzaam uiteenvalt en als microplastic in het ecosysteem blijft rondzwerven - in de grond, de rivier, de zee, in dieren en in mensen.

Wij zorgen voor grijpstokken en handschoenen, er is koffie en thee, en tot besluit een gezamenlijke lunch met soep en broodjes. Trek warme kleren aan en waterdicht schoeisel.

De Liendense Waard is één van de startpunten van de campagne "Maas+Waal=Schoon" van alle natuurorganisaties in het Land van Maas en Waal.

Deze activiteit is vol, bekijk de alternatieven
Molendijk 21
6634 KE Batenburg
Route
Zaterdag 12 maart
09:30 - 12:30
0 van 25 beschikbaar

Resultaat

Een enorme berg vuilniszakken vol rotzooi die uit het gebied is gehaald. Zakken vol plastic troep die niet meer belandt in de maag van allerlei dieren of in de rivier (en uiteindelijk in de zee).

Bijzonderheden

verzamelen op de driehoek kruising Rijswaard-Molendijk, vlakbij Molendijk 21

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen vrijwilligers die samen komen helpen.

  • Rotaryclub Wamel, West Maas en Waal