Voorjaarsklaar maken van de Dorps- en moestuin

Om het Dorpshuis in Harmelen ligt een grote tuin die volledig wordt onderhouden door 2 tuingroepen. Een tuingroep voor het siertuingedeelte die elke dinsdagmorgen bij elkaar komt. Hier nemen veel diverse mensen aan deel: mensen die de taal willen leren spreken, mensen die een activiteit zoeken, mensen die net in Harmelen komen wonen en mensen die het fijn vinden om in de natuur bezig te zijn.
Daarnaast is er de moestuingroep die de moestuin bijhoudt. De groenten uit de moestuin worden gebruikt in het Dorpshuis voor het maken van soep en jam, salades en quiches. Deze groep heeft samenwerkmomenten maar gaat ook veelal in eigen tijd aan de slag.
Samen zorgen deze groepen ervoor dat de ruimte rondom het Dorpshuis aantrekkelijk is om te verblijven. WE zien dan ook regelmatig inwoners een rondje maken door de tuin.
In het voorjaar is er na de winterstop altijd genoeg te doen in de tuin. Nieuwe planten zaaien en opkweken, de taaie grond bewerken, de planten opbinden en afgestorven gedeelten afknippen. Ook de composthoop verdient aandacht.
Het is fijn om met buurtgenoten een flinke slag te kunnen slaan tijdens NLDoet.

Schoollaan 8
3481 GH Harmelen
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 13:00
5 van 5 beschikbaar

Resultaat

een tuin die weer klaar is voor het nieuwe seizoen om te bloeien en te groeien. Met frisse opgekweekte groenten, gesnoeide bramen en bessenstruiken, opgebonden planten en de kruidenbakken die erom vragen om geplukt te worden.
Daarnaast hopen we inwoners enthousiast te maken om mee te helpen als vrijwilliger bij 1 van de 2 tuingroepen.

Bijzonderheden

aanmelden in het Dorpshuis