Voedseltuin Park2020 en Bomen redden vr

Vlak naast station Hoofddorp ligt Park 2020: het meest duurzame kantorenpark van Europa. En in dit kantoren park ligt een voedseltuin met kas ingebed in veel natuur. Deze unieke locatie wordt sinds 2015 beheerd en verder ontwikkeld door Stichting MEERGroen. Er wordt tegen de 5 ton groente en fruit verbouwd per jaar inde tuin en de kas en de biodiversiteit ontwikkeld zich stormachtig met konijnen, vossen, bunzing, wezel, Slechtvalk, zwarte roodstaart, torenvalk, ransuil, putter, scholekster, egel, en ontelbare planten en insectensoorten. De voedsel tuin is van 15 nov tot 1 april de belangrijkste ‘bomen hub’ van het land waar alle verzamelde zaailingen uit de regio ingekuild worden om vandaar uit uitgedeeld te worden. In overleg kan er ook op 4 andere dagen van de week gewerkt worden, jaar rond . Graag zelfs.

Scorpius 60
2132 LR Hoofddorp
Route
Vrijdag 15 maart
09:00 - 16:00
11 van 20 beschikbaar

Resultaat

In maart begint het nieuwe seizoen: zaaien, wieden , compost op de tuineen genieten. Ook technische klussen om hekwerk konijnenproof te maken, aardbeibedden aanleggen, etc. Ook leggen we de laatste hand aan het toegankelijk en beschikbaar maken van tienduizenden boompjes en struiken die onder meerbomen.nu gratis ter beschikking worden gesteld aan iedereen die zijn terrein natuurvriendelijker wil inrichten.

Bijzonderheden

Voor werkhandschoenen, gereedschap, thee, koffie en wat lekkers wordt gezorgd. Stevig schoeisel en liefst laarzen is aan bevolen. Het terrein kan flink drassig zijn in het vroege voorjaar. Toegang via bouw parkeerplaats naast Scorpius171