Verbindende tuindag bij Mentrum Kliniek Sporenburg

Verbindende tuindag bij Mentrum Kliniek Sporenburg

Ons project heeft als voornaamste doel om op 16 maart tijdens “NL Doet” een grootschalige en verbindende dag te organiseren bij Mentrum Kliniek Sporenburg. Wij willenop deze dag meerdere activiteiten organiseren voor nieuwe vrijwilligers, de buurt en de winkeliers zoals bv het planten van bloemen, verven van de tuinbank of gewoon een spelletje doen met een client. Wij willen deze dag benutten als een krachtig instrument om meer verbinding te smeden tussen al deze partijen.

Stigmatisering en psychiatrie zijn vaak één woord als je niet bekend bent met deze groep fantastische mensen die hier al geruime tijd hun thuis vinden. Sommige buren hebben wel eens wat overlast gehad , maar we hebben altijd ons best gedaan om het op een goede manier op te lossen.

Wat gaan we doen?
Wij willen de buurt, cliënten, buren, naasten, en alle fantastische vrijwilligers die al bij Sporenburg actief zijn en misschien de toekomstige vrijwilligers , samenbrengen voor een gezellige dag. We gaan samen aan de slag met het schilderen van tuinmeubels en het planten van verschillende voorjaarsbloemen/planten of misschien een spelletje doen met 1 van onze clienten.
En na afloop, even een hapje en wat drinken.

Wat hebben we nodig?
We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om samen met ons de handen uit de mouwen te steken en onze tuin flink onder handen te nemen samen met onze clienten, naasten , buren en winkeliers.

Baron G.A. Tindalstraat 27
1019 TS Amsterdam
Route
Zaterdag 16 maart
13:30 - 16:30
0 van 4 beschikbaar

Resultaat

Wat mag je verwachten na de verbindende dag bij Mentrum kliniek Sporenburg:
De Verbindende dag bij Mentrum Kliniek Sporenburg belooft niet alleen een dag vol plezier en tuinverfraaiing te zijn, maar het draagt ook bij aan diverse positieve uitkomsten die de kliniek, cliënten en de bredere gemeenschap kunnen ervaren.
1. Een prachtige tuin: Na afloop van de dag gaan we genieten van een mooi verzorgde tuin met fris geverfde meubels en kleurrijke bloemen. Dit visuele resultaat zal niet alleen de directe omgeving opvrolijken, maar ook een bron van trots zijn voor de cliënten die hebben bijgedragen.
2. Nieuwe vrijwilligers voor onze cliënten: Door lokale betrokkenheid en participatie hopen we niet alleen de tuin op te knappen, maar ook nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Dit kan waardevolle ondersteuning bieden aan onze cliënten in hun herstelproces en deelname aan de bredere gemeenschap.
3. Doorbreken van het stigma: Het samenwerken met buren, winkeliers en andere vrijwilligers tijdens deze dag biedt een unieke kans om het stigma dat vaak heerst rondom psychiatrie te doorbreken. Door samen te werken aan een gezamenlijk doel, leren mensen elkaar kennen op een menselijk niveau en wordt begrip bevorderd.
4. Beter contact met de buren en winkeliers: De verbindende dag fungeert als een brug tussen de kliniek en de directe omgeving. Door buren en winkeliers te betrekken, hopen we niet alleen de tuin, maar ook de relaties te laten bloeien. Dit kan leiden tot meer begrip, openheid en mogelijkheden voor samenwerking in de toekomst.
5. Leuke dag voor de clienten: Voor onze cliënten is de tuindag niet alleen een dag van werk, inspanning, maar ook van vreugde en positieve interactie. Samenwerken met verschillende mensen biedt hen de kans om zich misschien wel "normaal" te voelen, deel uit te maken van iets groots en gewaardeerd te worden om hun bijdrage.
De verbindende dag gaat niet alleen om fysieke verbeteringen aan te brengen, maar ook een bredere sociale en emotionele impact te hebben op de kliniek, cliënten en de lokale gemeenschap. Het nastreven van deze resultaten draagt bij aan het versterken van verbindingen en het bevorderen van begrip en inclusiviteit.