Tuintjes opknappen van/met de bewoners van wonen Oldegalileën

Wij zijn Wender, een organisatie die zich inzetten voor mensen die door allerlei problemen hulp nodig hebben om hun leven op orde te houden. Er speelt meestal veel, denk aan schulden, verslaving, psychische problemen, isolement, zorgmijding, overlast, huiselijk geweld, dakloosheid enzovoort. Als het leven extra lastig is en de situatie complex, dan is Wender er!

Wender heeft allerlei locaties verspreid over Friesland, Groningen en Drenthe. Nu willen wij graag een aanvraag door voor de locatie Oldegalileën forensisch wonen in Leeuwarden. Bij Wonen Oldegalileën ondersteunen we mensen om een stabiel leven op te bouwen. In onze woonvoorziening kunnen 24 mensen met een forensische indicatie wonen. Wonen Oldegalileën is er voor mensen die (eventueel na detentie) zorg en ondersteuning opgelegd kregen van de rechter. Het wonen is tijdelijk en hangt af van je indicatie. We werken samen met jou aan een stabiel en zelfstandig leven, zodat je niet (opnieuw) in aanraking komt met politie of justitie. Bij Wonen Oldegalileën is dag en nacht ondersteuning aanwezig.

Onze locatie ligt midden in een woonwijk en tegenover een Hogeschool. Het pand staat aan het water en sommige bewoners beschikken dus ook over een eigen tuintje. Naast het pand hebben wij bovendien een kippenhok waar wij 4 kippen houden. Helaas in de verzorging van de tuintjes en het kippenhok wat verwaarloosd afgelopen maanden. Daarnaast beschikt Wender niet over de financiële middelen om de tuintjes en het kippenhok aan te pakken. Dit klusje zouden wij volgend jaar graag met elkaar (bewoners, vrijwilligers, buurtbewoners, personeel) willen klaren. Met zijn alle kunnen wij heel wat werk verzetten en uiteraard maken wij er ook een gezellige dag van met een hapje en een drankje!

Oldegalileën 257
8922 AD Leeuwarden
Route
Vrijdag 15 maart
13:00 - 17:00
5 van 5 beschikbaar

Resultaat

Hoe leuk zou het zijn als wij (personeel, bewoners, buurtbewoners en vrijwilligers) met elkaar de tuintjes en het kippenhok zouden kunnen opknappen. Doel hiervan is de betrokkenheid vanuit de buurt te vergroten. Wij merken namelijk dat buurtbewoners vaak vooroordelen over onze bewoners hebben terwijl dit niet altijd op zijn plaats is. Door mensen samen te brengen hopen wij voor verbinding te zorgen. Daarnaast zou het ook een mooie bijkomstigheid zijn wanneer de tuintjes/kippenhok er weer mooi bij liggen. Dit heeft ook weer invloed op hoe buurtbewoners/studenten van de hogeschool naar onze bewoners kijken. De bewoners worden op deze dag ook actief in beweging gezet wat weer goed is voor de ontwikkeling van onze bewoners. Uiteraard is het de bedoeling dat we van de dag ook een gezellige dag maken met als afsluiting een hapje en een frisje.

Bijzonderheden

Je kan je aanmelden bij huisnummer 257.

Contact

mevrouw
 
S.
 
Muller