Tekenen, schilderen en/of boetseren naar model

De leden van de cliëntgestuurde (voor, door en van mensen met een psychiatrie geschiedenis) kunstenaarsvereniging Diepwatercollectief, waarvan er velen vrijwilligerswerk verrichten binnen het collectief, een workshop ‘tekenen en boetseren naar model’ aanbieden . We willen de leden laten kiezen uit schilderen of boetseren. Het werk zal daarna gebakken worden in onze oven en geglazuurd. Normaal gesproken moeten de leden hun eigen materiaal meenemen, nu willen we de materialen kopen met het subsidiegeld van NL DOET.

De leden hebben veelal een laag inkomen, zodat het voor hen een welkome afwisseling zal zijn om de materialen te krijgen. Het wordt een gezellige dag met elkaar, werkt verbindend en men ziet ook weer eens andere leden. Van het werk dat deze dag gecreëerd wordt, zullen we een groepsexpositie houden op ons atelier. Ook dat wordt een leuk ontspannen weekend. Verder worden er op die expositie gasten uitgenodigd, vaak familie en vrienden en wellicht wordt er verkocht! Tevens is het voor de gasten een ervaring om te zien dat hun verwanten serieus met kunst bezig zijn.

Rozengracht 105 A 1
1016 LV Amsterdam
Route
Zaterdag 16 maart
13:00 - 17:00
2 van 3 beschikbaar

Resultaat

Verbinding tussen alle leden, iedereen ziet elkaar weer, waardoor eventuele eenzaamheid even doorbroken wordt en contacten hernieuwd. De leden vertoeven in de inspirerende omgeving van het atelier, mensen komen even uit hun dagelijkse beslommeringen. De creatieve indrukken zullen tot uiting komen in nieuw werk, en zullen leiden tot grotere zelfwaardering en ontplooiing.

Aan de drie nieuwe vrijwilligers zal gevraagd worden om mee te schilderen en/of boetseren, Wat wij willen is dat ze affiniteit met de psychiatrie hebben, en liever zelfs: dat ze uit ervaring weten hoe het is om psychisch belast te zijn. En dat ze zich kunnen mengen. Hopelijk vinden ze het collectief zo interessant dat ze zich na de activiteit zullen aansluiten bij ons, als aspirant-lid. Bij ons collectief is er voldoende vrijwilligerswerk te verrichten, en nieuwe leden zijn altijd welkom: of ze nu al meer van kunst weten of nog maar net beginnen.

Contact

mevrouw
 
E.A.
 
Van der Kooy