Scouting Kon-Tiki Opruimdag 2024!

Scouting Kon-Tiki bestaat al ruim 70 jaar en sinds een jaar of 15 organiseren wij leuke en leerzame activiteiten voor onze jeugdleden op de huidige locatie vlak naast en onder de Schoterbrug. De komst van deze brug verplichtte ons tijdelijk te verhuizen en vervolgens onze intrek te nemen in ons nieuwe onderkomen. Met het vele drijvende materieel en de ruimte onder de brug hebben wij een prima plek als uitvalsbasis.

Zoals bij veel waterscoutinggroepen het geval is, heeft onze groep ook een grote vloot met veel technische componenten. Reparatie en vervanging van onderdelen vergt het hebben van gereedschappen en reservedelen. Door de jaren heen is deze verzameling gegroeid en is de laatste jaren door een structureel tekort aan vrijwilligers een wildgroei aan dit soort spullen ontstaan. Het is daarom dat wij willen 'ontspullen' en hiermee meer ruimte bieden aan activiteiten voor onze jeugdleden of het spelmateriaal dat hier daadwerkelijk aan bijdraagt.

Op zaterdag 16 maart organiseren wij daarom ook de eerste Kon-Tiki Opruimdag. Als het ware een grote voorjaarsschoonmaak om fris het nieuwe zeilseizoen in te gaan. Met onze vaste groep vrijwilligers en mensen die hier interesse in hebben willen wij het ponton, onze opslag onder de brug en de loods naast het wachtschip grotendeels opruimen. We maken een schifting tussen wat nodig is en wat niet, en de ongewenste spullen moeten dan op de juiste wijze afgevoerd worden.

Dit houdt in dat we:
- Beoordelen of spullen in de nabije toekomst (<3 jaar) benodigd zijn
- Nagaan of spullen die wij niet langer gebruiken bij kringloopwinkels gewenst zijn
- Afval afvoeren naar de milieustraat
- Oud metaal afvoeren of laten ophalen

Heb je tijd en zin om onze vereniging te helpen? Meld je dan aan via nldoet@kon-tiki.nl! Uiteraard zorgen wij voor koffie, lunch en sluiten we gezamenlijk af met een hapje en drankje. Heb je de beschikking over een auto met trekhaak en/of een aanhanger? Dat is fantastisch, want alleen dan kunnen we grote stappen zetten in onze opruimdag.

Tijden: 10:30 - 17:00
Locatie: Schokkerkade 1, Haarlem
Contact: nldoet@kon-tiki.nl
Site: www.kon-tiki.nl

Schokkerkade 1
2022 GD Haarlem
Route
Zaterdag 16 maart
10:30 - 16:00
10 van 10 beschikbaar

Resultaat

Met deze actie willen wij de focus meer terugbrengen naar het scoutingspel: meer mogelijkheden voor activiteiten van onze jeugdleden, en meer ruimte en ontlasten van de leiding voor spelmateriaal. Dit betekent dat wij niet alleen spullen moeten uitzoeken, maar ook daadwerkelijk moeten afvoeren.

Bijzonderheden

Parkeren aan de Botterboulevard (parkeren op het fietspad is niet toegestaan).
Met een aanhanger kan tot aan ons verenigingsgebouw worden gereden. Let op: beperkte doorrijdhoogte!