Schoonmaakactie Piushaven/ Wilhelminakanaal

Beschrijving activiteit
Stichting Thuishaven Tilburg zet de traditie, het organiseren van een natuurschoonmaakactiviteit in de Piushaven op de zaterdag van NLDOET, ook dit jaar weer voort. De laatste acht jaar was het telkens een groot succes, zelfs tijdens corona., Zo'n 80-100 mensen uit wijk én stad verzamelen een flinke berg zwerfafval! Vrijwilligers van de Stichting Thuishaven Tilburg nemen ook dit jaar de coördinatie op zich. Natuurwerkgroep Moerenburg heeft grijpers en zakhouders aan ons uitgeleend.

Op zaterdag 16 maart willen we de kades en oevers van de Piushaven ontdoen van zwerfvuil. Ook schenken we extra aandacht aan het opfrissen van het meubilair langs de Piushaven! We maken schoon tot ca. 12 uur. De klus vindt plaats over een vrij groot gebied namelijk alle kaden en oevers van de Piushaven en haar toeloop, verder rechtsaf de oever van het Wilhelminakanaal tot aan de roeibaan en linksaf de oever van het kanaal langs Armhoef tot de brug aan de Bosscheweg..
Ook gaat een klusgroep aan de slag om onze opslagruimte te reorganiseren..

Na afloop is ruimte voor bijkletsen en contacten onder het genot van soep en broodjes.

Iedereen uit wijk en stad die van de Piushaven houdt en/of lekker samen met een groep mensen buiten bezig wil zijn, kan meehelpen! Alle leeftijden zijn welkom. Kinderen kunnen ook meedoen, maar dan wel samen met én onder begeleiding (en verantwoordelijkheid) van een ouder of verzorger

Havendijk 10
5017 AM Tilburg
Route
Zaterdag 16 maart
08:30 - 13:00
21 van 80 beschikbaar

Resultaat

De Piushaven ligt er spic en span bij voor een nieuw en bruisend Piushavenseizoen

Bijzonderheden

We verzamelen op het grasveldje hoek Havendijk tussen de Betuwestraat en de ringbaan Oost

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen vrijwilligers die samen komen helpen.

  • HavenHelpers
  • Familie Jonkergouw
  • Viushazen
  • Ramos
  • Fabertjes

Contact

Stichting Thuishaven Tilburg
de heer
 
Huub
 
Sibbing