Samen zaaien en planten, eindelijk een moestuin voor de kookactiviteiten.

In november beginnen wij de grond klaar te maken zodat in maart gestart kan worden met het planten van groenteplantjes, bessenstruiken en kruidenplantjes. Er is ook ruimte voor compostbakken en die zouden die dag ook nog aangelegd moeten worden. We willen ook een kas om zaden op te kweken, we missen nog tuingereedschap, het aanleggen van regentonnen. Genoeg te doen voor deze dag. De tuin is bedoeld voor de kookactiviteiten in het wijkcentrum; Collectief koken, Stadskantine en de Wijklunch.
We willen hierbij ook de scholen betrekken in de wijk zodat de kinderen leren waar groente vandaan komt en een leuke insectenhotel kunnen maken.

Salomonszegel 99
8935 SC Leeuwarden
Route
Zaterdag 16 maart
09:30 - 16:00
4 van 10 beschikbaar

Resultaat

Een moestuin met een kas, compostbak, regentonnen en natuurlijk de planten die al in de grond staan.
Maar het zou vooral fijn zijn dat we meerdere mensen enthousiast hebben gemaakt en daarna ook kunnen blijven helpen in deze tuin. Dat de scholen enthousiast zijn geworden en ook mee kunnen helpen met een educatief tintje. Maar ook dat mensen die kwetsbaar zijn even iets te doen hebben of lekker buiten kunnen zitten bij de moestuin. Doordat we nu veel groentes uit de tuin kunnen halen worden de kookactiviteiten ook duurzamer.
Doordat we meedoen met NL doet hopen we ook in contact komen met andere bewoners met ideeën en tijd om ons wijkcentrum nog leuker en aantrekkelijker te maken voor de bewoners.

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen vrijwilligers die samen komen helpen.

  • PvdA Leeuwarden