Orchideeën weide beheren: Groene Carre Zuid vr

Het Groene Carre is een groene/natuur zone die om Schiphol is aan gelegd en onder beheer is van Recreatieschap Spaarnwoude. Een ecologisch pareltje in het Groene Carre Zuid is i.s.m. met Stichting MEERGroen ontwikkeld rond 2010 en aan ons uit besteed. Dit pareltje bestaat uit een voedselarme brak-vochtige kuil, waar uit 1 wilgen bos 6 biotopen zijn ontstaan met een amfibieën kuil, een gezoneerde orchideeën weide en 2-3 typen bos. het gebied leeft van de bijzondere soorten waaronder, blauwborst, parnassia,, 3 soorten orchideeën, rondbladig wintergroen, 3 soorten ogen troost, paddenstoelen zoals wasplaten en nog 40 andere beschermde rode lijst soorten. In overleg kan er ook op ander dagen gewerkt worden. Graag zelfs

Hoofdweg 532
2132 MH Hoofddorp
Route
Vrijdag 15 maart
09:00 - 16:00
0 van 20 beschikbaar

Resultaat

Deze dag maaien we de orchideeën weides en verwijderen we zaailingen en boompjes, zowel grote als kleine. Honderden geschikte zaailingen verzamelen we voor het aanleg van klimaatbossen, pop up parkjes en de ecologische inrichting van tuinen en terreinen. De dag wordt begeleid door mensen van de buurt werkgroep die er al werken. Voor gereedschap, werkhandschoenen, koffie thee wordt gezorgd.

Bijzonderheden

De Locatie heeft geen postcode. Het dichtst bij zijnde huis is Hoofdweg 532. Daar verzamelen we NIET, maar op het parkeerplaatsje 50 m richting Hoofddorp bij het bord Groene Care Zuid.