Lincolnpark Voedseltuin Placemaking vr

De Voedseltuin van de toekomstige duurzame woon wijk Lincolnpark meet 200 x 50 m en bestaat uit 3000 m2 boomgaard, 3000 m2 groentetuin, een kas en 2000 m2 bloemenweides. Het is de nieuwe uitvalsbasis van Stichting MEERGroen voor en samen met de wijk en de wijde omgeving om er samen iets leuks van te maken in evenwicht met de natuur. Rond de leemoven worden er regelmatig en ook op deze dag volop gebakken en feest gevierd. Maar dat gebeurt pas nadat er flink gewerkt is om het terrein klaar te maken voor een nieuw seizoen.

Bennebroekerweg 531
2132 MD Hoofddorp
Route
Vrijdag 15 maart
09:00 - 17:00
21 van 30 beschikbaar

Resultaat

Begin maart richten we de kas en de groentuin in en er is altijd volop werk aan de windsingels, het bouwen van hekken en wieden. De groentetuin heeft in de winter een functie als bomenhub, waar geredde boompjes van de meerbomen.nu actie verzameld en vanuit uitgedeeld worden aan iedereen die ze ruimte geeft om groot te worden.. Ook deze bomenhub wordt nu klaar gemaakt voro een grote uitdeel actie.

Bijzonderheden

Op het parkeerplaats tussen de Meerkerk ( nr 515, b naast gelegen) en de Voedseltuin kan er geparkeerd worden. Laarzen is aan bevolen. In het vroeg voorjaar kan de grond nog modderig zijn>.

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen vrijwilligers die samen komen helpen.

  • SMC Nederland