Kopen of niet? JvS móet aan de slag!!

De gemeente de Ronde Venen heeft onze scoutinggroep het voorstel gedaan om eigenaar van de boerderij te worden. De grond blijft van hen. Voordat we hiertoe overgaan wordt er onderzoek gedaan naar asbest, onderhoud, veiligheid, verzekeringen etc. Wat de gemeente nog kan/moet doen en wat we in eigen beheer kunnen oppakken. De oude boerderij is al jaren een prima onderkomen voor de groep, met de nodige verbouwingen in de afgelopen 40 jaar. Als we eigenaar worden willen we het nodige aanpassen, toiletruimtes, douches, verhuurfaciliteit, isolatie, nieuwe kozijnen, betonnen vloeren aanpakken, de opslagruimtes isoleren en de lokalen effectief inrichten, etc. We hebben zelf al een aantal zonnepanelen geplaatst. Het buitenschilderwerk is al jaren ons werk. De binnenruimtes van de speltakken worden van tijd tot tijd door de leiding zelf aangepakt; misschien moeten de palen, waar ooit de koeien aan vast stonden weggehaald worden ( in 3 lokalen) en in het oude woonhuis zal ook ruimte gecreëerd moeten worden voor de natte ruimtes en de keuken., wens is ook douches, zodat we kunnen verhuren. Er is steeds overleg met de gemeente, maar we zoeken nu vakmensen die ons kunnen bijstaan in het plannen, organiseren, etc. ( o.a. hebben we informatie bij Scouting Nederland aangevraagd.
Tijdens NL Doet willen we de buitenruimte een grote beurt geven. We willen starten met het onderhoud van het groen, bestrating en schoonmaken. Tevens gaan we nieuwe krukjes maken en schilderen die de oude zitboomstammetjes gaan vervangen.. Genoeg te doen dus!

Oosterlandweg 2 B
3642 PX Mijdrecht
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 15:00
6 van 6 beschikbaar

Resultaat

Een magazijn, waar de kampeerspullen(tenten, kookkisten, branders, touwen, etc.) geordend opgeborgen kunnen worden. Daarnaast voor de aanhangwagens een overdekte buitenstalling.

Bijzonderheden

Aanmelden door het hek aan het parkeerterrein.