Enthousiaste doeners gezocht voor het opknappen van onze mooie buurttuin

De Hooghe Camp tuin is in 2016 aangelegd op grondgebied van en in samenwerking met een woonzorgcentrum en wordt beheerd en onderhouden door 100% enthousiaste tuinvrijwilligers.
Rond een cirkelvormig terras met zitjes zijn 3 cirkels van tuinvakken aangelegd met daartussen brede wandelpaden. Er zijn ook veel verhoogde bakken voor het gemak van de oudere buurtbewoners.
In de tuin worden kleinfruit, groente, (eetbare) bloemen en sierplanten geteeld. Er mag voor eigen gebruik geplukt worden.

NLdoet is elk jaar een fijne start voor onze tuin waarin veel achterstallige klussen worden opgeknapt, de tuinvakken weer seizoensklaar worden gemaakt en het terras weer gezellig om te zitten.

Dat betekent dat er een varieteit aan klussen te doen is. Dit jaar is dat bijvoorbeeld het opknappen van twee plantenbakken, de borden bij de ingang, een extra dakje voor het berghok en de minibieb die in de tuin staat. Er zijn twee nieuwe plantenbakken om in elkaar te zetten. Een bestaande houten regenton moet verplaatst worden en de tuinafvalhoop geleegd. De tuinvakken moeten onkruid vrij gemaakt worden en het gralux terras opgeknopt. Diverse struiken en kruiden zijn aan snoei toe en een aantal planten kan gedeeld worden. Nieuwe planten kunnen erin gezet worden of gezaaid.
Er is wat schilderwerk en er zijn leistenen naambordjes die geschreven en gevernist kunnen worden en aan bamboe stokken bevestigd.
De tuinstoelen kunnen wel een sopbeurt gebruiken en de paden aangeharkt.

Benschopperweg 14
3401 BV IJsselstein
Route
Zaterdag 16 maart
13:00 - 16:30
5 van 8 beschikbaar

Resultaat

Een frisse start voor de tuinvrijwilligers en een mooie tuin voor de bewoners van het zorgcentrum in de buurt.

Bijzonderheden

Let op: de tuin is aan de kant van de Groene Dijk, bij Groene Dijk 7 rechtsaf het voetpad op. Na 150 meter ben je bij de tuin.