Ecologisch beheer Landgoed Sorghbosch en bomen redden za

Al jaren zijn we als Stichting MEERGroen bezig het 300 jaar oude Landgoed van 6 ha, waarin 3 bejaardenwoonvoorzieningen gevestigd zijn. . Het landgoed is beroemd om zijn stinsenplanten die rond Nldoet volop bloeien. Maar we gaan ook 25 jaar achterstallig beheer inhalen. Er staat een wildgroei aan kleine en grote zaailingen die de monumentale bomen verdrukken. Daar gaan we orde op zaken stellen om er iets moois van te maken: ecologisch, recreatief en Cultuur historisch . In overleg kan er ook op ander dagen gewerkt worden. Graag zelfs
Met onze Sorghbosch werkgroep werken we elke zaterdag in dit land goed. Maar deze groep kan nog wel versterking gebruiken.

Herenweg 126
2101 MS Heemstede
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 16:00
30 van 30 beschikbaar

Resultaat

Deze dag gaan we een stuk van het landgoed van 6 ha reorganiseren. Er is werk voor elk wat wils: kleine bomen, grote bomen, nestkastjes en bollen planten. NLdoet is ook de eindspurt van het meerbomen.nu seizoen, waarin we een miljoen zaailingen verzamelen in heel Nederland. Deze kansloze boompjes die anders dood gaan, delen we uit aan iedereen die ze ruimte geeft om groot te worden. Deze overtallige zaailingen die anders dood gaan, krijgen zo een plek in voedselbossen, hagen en struwelen, tuinen en klimaatbossen .Natuurlijk maakt een rondlelding en veel gezelligheid met en voor de bewoners van de drie zorginstellingen deel uit van de dag. Hen leiden we rond en trakteren ze extra op de broedresultaten van de door hen geadopteerde nestkastjes. En natuurlijk met iets lekkers (high tea voor omwonenden en ouderen voorzieningen)

Bijzonderheden

We verzamelen in het bos bij de vijver achter Woonzorgcentrum Nieuw Overbos. Die is bereikbaar via de parkeerplaats van Woonzorgcentrum Kennemerduin op Herenweg nr 126 ( 80 m het bos/park in).