Wat wordt jullie NLdoet activiteit op 15 & 16 maart?

Er zijn al 6857 activiteiten aangemeld

Staat jouw activiteit er al tussen?

Meld nu jullie NLdoet activiteit aan!

Veelgestelde vragen

Wat is NLdoet?

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet!  

NLdoet vindt in 2024 plaats op 15 & 16 maart.

Wanneer is NLdoet?

In 2024 is NLdoet op 15 en 16 maart. Vanaf 1 november 2023 kunnen organisaties hun activiteit aanmelden op de site. Op www.nldoet.nl kan iedereen zich als vrijwilliger aanmelden voor een leuke vrijwilligersactiviteit in zijn of haar omgeving. 


In 2025 vindt NLdoet plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart.

Hoe kan ik meedoen aan NLdoet?

Wil je als vrijwilliger voor een dag(deel) ergens het verschil maken, dan kun je via de button 'activiteit zoeken' op de homepage een activiteit bij jou in de buurt vinden. Je kunt zoeken op postcode, plaats, gemeente of organisatienaam. Ook kun je zoeken op activiteiten die geschikt zijn voor middelbare scholieren. Zo krijg je een compleet overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. Vervolgens meld je je bij de organisatie aan. Je ontvangt daarna automatisch een mail bij welke activiteit en organisatie je je hebt aangemeld. Verder contact loopt dan direct tussen de vrijwilligers en de organisaties en niet via het Oranje Fonds.

Komt mijn organisatie in aanmerking voor een financiële bijdrage?

Op www.nldoet.nl, vind je onderaan de homepage een pagina die gaat over de financiële bijdrage en de voorwaarden. Heb je hier vragen over, dan kun je  contact opnemen met het NLdoet-team via 0900-4488448 of via e-mail: nldoet@oranjefonds.nl.

Let op: Het is helaas niet meer mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen. Het budget is op.