Veelgestelde vragen

Financiële ondersteuning

Hoe ontvang ik een bijdrage van het Oranje Fonds?

LET OP: Het budget voor NLdoet is door grote belangstelling eerder op dan de deadline van 31 januari. Het is niet meer mogelijk een bijdrage aan te vragen. Wel kun je nog klussen op de site aanmelden. Je ontvangt dan - mits de klus is aangemeld voor week 8 - wel nog het promotiepakket. 

Wanneer ontvang ik de bijdrage op mijn rekening?

Begin maart maken we het toegekende bedrag over op het door jullie opgegeven IBANnummer.

Kan de bijdrage ook lager uitvallen dan € 400,-?

Het kan voorkomen dat je een hoger bedrag hebt aangevraagd dan dat we kunnen toezeggen. Wij geven bijvoorbeeld geen bijdrage voor de aanschaf van gereedschap of gebruiksartikelen en de begroting moet in verhouding zijn tot de klus of het aantal vrijwilligers dat je zoekt.

Ik wil een organisatie verrassen en een klus voor ze doen. Kan ik hiervoor een financiële bijdrage ontvangen?

Nee, alleen organisaties kunnen een bijdrage ontvangen. Zij kunnen wel de door jou voorgestelde klus aanmelden op de website en eventueel een bijdrage aanvragen. Ze moeten dan wel aan de algemene voorwaarden voldoen die op de website vermeld staan.

Moet ik ter verantwoording al mijn bonnen/rekeningen opsturen naar het Oranje Fonds?

Het kan zijn dat het Oranje Fonds je na afloop vraagt om aankoopbonnen ter verantwoording toe te sturen. Indien dit het geval is dan word je daarvan uiterlijk eind februari op de hoogte gesteld. In dit geval ontvangt de organisatie begin maart 2019 een voorschot van 80% van het toegekende bedrag. Het restantbedrag wordt vervolgens na NLdoet berekend en uitbetaald. Mocht naar aanleiding van de bonnen blijken dat je minder hebt uitgegeven dan je vooraf had berekend, dan dien je het overschot terug te betalen. Na afloop van NLdoet ontvang je tevens een evaluatieformulier per mail van ons.

Als mijn klus niet wordt uitgevoerd en ik heb wel geld ontvangen van het Oranje Fonds moet ik dat geld dan terugstorten?

Ja, behalve als jullie klus door uitzonderlijke omstandigheden zoals slecht weer of ziekte op een andere datum uitgevoerd moet worden. Dit moet vooraf met het Oranje Fonds worden overlegd.

Hoe lang duurt de beoordeling van een aanvraag door het Oranje Fonds?

Wij proberen alle aanvragen in principe binnen 3 weken behandeld te hebben. De beslissing kan langer duren als wij niet alle benodigde informatie van u hebben ontvangen en wij daardoor aanvullende vragen aan u hebben gesteld. Ook in tijden van grote drukte kan de beoordeling net iets langer duren.

Heeft u na enkele weken nog niets gehoord? Controleer dan ook uw spam-folder. Wij weten uit ervaring dat bezorging van mail naar Gmail en Hotmail accounts regelmatig problematisch is.