Veelgestelde vragen

Vrijwilligers

Hoe kan ik meedoen aan NLdoet?

Wil je als vrijwilliger voor een dag(deel) de handen uit de mouwen steken, dan kun je via de button 'klus zoeken' op de homepage een klus bij jou in de buurt vinden. Je kunt zoeken op postcode, plaats, gemeente of organisatienaam. Zo krijg je een compleet overzicht van alle klussen en activiteiten bij jou in de buurt. Vervolgens meld je je bij de organisatie aan. Je ontvangt daarna automatisch een mail bij welke klus en organisatie je je hebt aangemeld. Verder contact loopt dan direct tussen de vrijwilligers en de klusorganisaties en niet via het Oranje Fonds. De klusaanbieders kijken uit naar jouw komst!

Ik ga met een groep meedoen?

Als je met een groep (familie, vrienden, collega's, sportteam etc.) wilt meedoen dan meld je je aan als contactpersoon. Je ontvangt de gegevens en bent aanspreekpunt voor de organisatie en jouw groep. Daarna kun je via een linkje ook al je mede-vrijwilligers vragen zich aan te melden, dan worden zij ook op de hoogte gehouden. Gezien de geldende coronamaatregelen is het extra belangrijk dat alle namen en contactgegevens van vrijwilligers bekend zijn. 

Ik heb een bedrijf en wil graag ergens klussen, hoe vind ik een klus?

Kijk onder het tabblad 'Vrijwilligers' en zoek via 'plaats' 'gemeente' of 'postcode' naar klussen bij jullie in de buurt. Ook kun je een voorkeursdag opgeven. Zo verfijn je de zoekopdracht. Wil je eerst nog wat meer lezen over deelname aan NLdoet voor bedrijven? Kijk dan onder het menu 'Vrijwilligers' voor meer tips. Het Oranje Fonds heeft helaas niet de mankracht om klussen te zoeken voor bedrijven. Daarom is de website hier optimaal voor ingericht.

Ik wil met een grote groep klussen. Hoe vind ik klussen die hiervoor geschikt zijn?

Klusorganisaties hebben over het algemeen tussen de 10 en 25 vrijwilligers nodig. Wil je met meer mensen helpen? Kijk dan bijvoorbeeld bij klussen van grotere zorginstellingen of natuurorganisaties. Zij hebben vaak meerdere kleine klussen, maar wel op dezelfde locatie.

Ik wil na NLdoet ergens klussen. Hoe regel ik dat?

Op de website van NLdoet vind je onder de knop ‘Meer doen’ een overzicht van maatschappelijk intermediairs en vrijwilligerscentrales. Zij kunnen je helpen een mooie activiteit te vinden bij een organisatie bij jou in de buurt.

Ik heb me als particulier aangemeld, maar ga nu toch met een groep klussen. Hoe verander ik dat?

Meld je dan eerst af via de link die je in je bevestigingsmail vindt. Daarna kun je je opnieuw aanmelden met een groep. Check wel eerst of de klus genoeg plek heeft.

Ik heb me als vrijwilliger aangemeld, maar ben toch verhinderd. Hoe meld ik me af?

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen staat een linkje waarmee je je aanmelding kunt wijzigen. Als er een fout zit in je groepsaanmelding kun je alleen het aantal vrijwilligers wijzigen. Voor andere wijzigingen (bijvoorbeeld tikfouten in de groepsnaam) neem je contact op met het campagneteam van het Oranje Fonds.