Veelgestelde vragen

Vrijwilligers

Hoe kan ik meedoen aan NLdoet?

Wil je als vrijwilliger voor een dag(deel) ergens het verschil maken, dan kun je via de button 'activiteit zoeken' op de homepage een activiteit bij jou in de buurt vinden. Je kunt zoeken op postcode, plaats, gemeente of organisatienaam. Ook kun je zoeken op activiteiten die geschikt zijn voor middelbare scholieren. Zo krijg je een compleet overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt. Vervolgens meld je je bij de organisatie aan. Je ontvangt daarna automatisch een mail bij welke activiteit en organisatie je je hebt aangemeld. Verder contact loopt dan direct tussen de vrijwilligers en de organisaties en niet via het Oranje Fonds.

Ik ga met een groep meedoen.

Als je met een groep (familie, vrienden, collega's, sportteam etc.) wilt meedoen dan meld je je aan als contactpersoon. Je ontvangt de gegevens en bent aanspreekpunt voor de organisatie en jouw groep. Daarna kun je via een linkje ook al je mede-vrijwilligers vragen zich aan te melden, dan worden zij ook op de hoogte gehouden. Voor een organisatie is het natuurlijk fijn als alle namen en contactgegevens van vrijwilligers bekend zijn.

Ik heb een bedrijf en wil meedoen aan een activiteit, hoe vind ik een activiteit?

Kijk onder het tabblad 'Vrijwilligers' en zoek via 'plaats' 'gemeente' of 'postcode' naar activiteiten bij jullie in de buurt. Ook kun je een voorkeursdag opgeven. Zo verfijn je de zoekopdracht. Wil je eerst nog wat meer lezen over deelname aan NLdoet voor bedrijven? Kijk dan onder het menu 'Vrijwilligers' voor meer tips. Het Oranje Fonds heeft helaas niet de mankracht om activiteiten te zoeken voor bedrijven. Daarom is de website hier optimaal voor ingericht.

Heb je als bedrijf na deelname aan NLdoet de smaak te pakken en willen jullie met medewerkersvrijwilligerswerk aan de slag gaan? Kijk dan voor tips en inspiratie op het Good Busy platform van NOV.

Ik wil met een grote groep meedoen. Hoe vind ik activiteiten die hiervoor geschikt zijn?

Organisaties hebben over het algemeen tussen de 10 en 25 vrijwilligers nodig. Wil je met meer mensen helpen? Kijk dan bijvoorbeeld bij activiteiten van grotere zorginstellingen of natuurorganisaties. Zij hebben vaak meerdere kleine activiteiten, maar wel op dezelfde locatie.

Ik wil na NLdoet ergens helpen. Hoe regel ik dat?

Op de website van NLdoet vind je onder de knop ‘Ertoe doen’ een overzicht van maatschappelijk intermediairs en vrijwilligerscentrales. Zij kunnen je helpen een mooie activiteit te vinden bij een organisatie bij jou in de buurt.

Ik heb me als particulier aangemeld, maar ga nu toch met een groep meedoen. Hoe verander ik dat?

Meld je dan eerst af via de link die je in je bevestigingsmail vindt. Daarna kun je je opnieuw aanmelden met een groep. Check wel eerst of de activiteit genoeg plek heeft.

Ik heb me als vrijwilliger aangemeld, maar ben toch verhinderd. Hoe meld ik me af?

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen staat een linkje waarmee je je aanmelding kunt wijzigen. Je kunt je niet bij het Oranje Fonds afmelden.

Als er een fout zit in je groepsaanmelding kun je alleen het aantal vrijwilligers wijzigen. Voor andere wijzigingen (bijvoorbeeld tikfouten in de groepsnaam) neem je contact op met het campagneteam van het Oranje Fonds.