Reiniging van monumenten en onderhoud kasteelpark en begraafplaats in Obbicht

In Obbicht staan tal van oude monumenten en hebben we een prachtig publiek toegankelijk kasteelpark dat zonder jaarlijks onderhoud snel verwilderd en een begraafplaats waar het ook enigszins aan onderhoud ontbreekt. Tijdens het NL-doet weekend willen we de monumenten reinigen, eventueel nieuwe planten plaatsen en de begraafplaats en het kasteelpark een opschoonbeurt geven voordat de lente aanbreekt. Deze activiteiten hopen wij nu voor het derde jaar met steun van de NLdoet subsidie te kunnen uitvoeren.

Door de afgelopen deelnames aan NLdoet heeft zich een vaste groep van vrijwilligers gevorm die zich vast aanmeldt voor deze activiteit. Omdat de saamhorigheid van deze leuke activiteit zo groot is geworden organiseren wij nu ook jaarlijks in het najaar een opschoonbeurt op eigen kosten maar met minder gehuurd materiaal. NLdoet heeft onze club samengebracht.

Een filmreportage van de NLdoet activiteit in 2023 is te vonden op onze website https://ecrevissecomite-obbicht.nl/films/ en dan de film “2023: NLdoet dag 11 maart in het kasteelpark georganiseerd door het Ecrevissecomité (film van René van den Abeelen)”

Bornerweg 8
6125 BH Obbicht
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 15:00
5 van 5 beschikbaar

Resultaat

Het zomerklaar maken van de monumenten, kapelletjes, kasteelpark om weer veel wandelaars en fietsers te mogen ontvangen. Het netjes en eervol maken van de begraafplaats.

Bijzonderheden

De verzamelplaats van de activiteit zal de parkeerplaats van de voormalige tennisvelden aan de Ecrevissestraat bij nr 45 zijn.

In het oude Schuttelokaal aan de Bornerweg 8 zal de lunch geserveerd worden en de nazit plaats vinden.