NATUURKLUSSEN

ONDERHOUD HEIDE
Om vergrassing van de heide tegen te gaan, willen we op diverse plekken gaan plaggen. Plaggen helpt tegen de vergrassing van de heide en om de heide te verjongen. Door het plaggen verdwijnt namelijk de bovenste laag van de bodem waardoor de grond armer wordt aan voedingsstoffen. Dit geeft heide de kans om opnieuw tot ontwikkeling te komen.

AANBRENGEN HOUTSNIPPERS OP PADEN
Verzameld snoeihout uit diverse hagen en delen van de Heemtuin worden versnipperd. Deze houtsnippers willen we aanbrengen bij het Heemhuis en diverse paden nabij de Kruidentuin.

KRUIDENTUIN
In de kruidentuin willen we een lenteschoonmaak houden.

ZAAILINGEN VOOR MEERBOMEN
Zo’n 100 jonge boompjes uitgraven voor project Meerbomen.nu samen met vrijwilligers van Meerbomen.nu.
Op de hei, rond bomen en langs paden staan veel zaailingen die we normaal verwijderen. Met Meerbomen.nu krijgen ze op een andere plek de kans om uit te groeien (zie ook meerbomen.nu)

OVERIGE KLUSSEN
Overige klussen die we op deze dag willen doen zijn het snoeien van de Leilindes bij het Heemhuis en het inzaaien van de akkers met diverse gewassen.

Kortom, genoeg leuke klussen voor jong en oud!

Vanuit hygiëne-oogpunt, waarderen we het als je je eigen werkhandschoenen en - indien de COVID maatregelen nog van kracht zijn - mondkapje meeneemt. Mocht je zelf geen werkhandschoenen hebben, dan zijn deze beschikbaar in het Heemhuis. Gereedschap hoef je niet mee te nemen.

Daarnaast wordt er ook gezorgd door een lunch. Mocht je dieetwensen hebben, stuur dan een mail (zie hiervoor de contactgegevens onderaan deze klasbeschrijving).

Deze activiteit is vol, bekijk de alternatieven
Bosweg 8 A
6581 KR Malden
Route
Zaterdag 12 maart
09:30 - 15:00
0 van 8 beschikbaar

Resultaat

Een leuke dag voor jong en oud, waarbij we samen buiten in de natuur klussen kunnen afronden. Daarnaast help je hierbij ook aan het in stand houden en vergroten van de biodiversiteit in de Heemtuin.

Bijzonderheden

De Heemtuin is niet direct per auto bereikbaar. Parkeer aan de Randwijksingel ter hoogte van nummer 123. Aan de overkant is een toegang naar de Heemtuin. Volg het 'Schelpenpad' tot aan de verharde Bosweg. Ga linksaf. Na 60 m. is links het Heemhuis.