Aanmelden als school

Ook als middelbare of hogere school kun je meedoen aan NLdoet. Gewoon door een activiteit te kiezen uit het aanbod en daaraan met  leerlingen en leerkrachten mee te doen. Of door zelf een activiteit te organiseren. Een zelfgeorganiseerde vrijwilligersactiviteit geeft leerlingen een trots gevoel en hun maatschappelijke betrokkenheid wordt gestimuleerd. Zoek vanaf januari 2024 op nldoet.nl naar een leuke activiteit bij jullie in de buurt.

 

Leerlingen

Door als groepje of klas aan NLdoet mee te doen, kunnen jongeren een andere kant van de samenleving ontdekken. Deelname aan NLdoet staat niet alleen goed op een CV, maar levert bovendien een leuke dag, nieuwe vaardigheden en nieuwe contacten op. Door de filter 'geschikt voor middelbare scholieren' in de zoekfunctie toe te passen, krijg je activiteiten te zien die voor leerlingen geschikt zijn.

Hoe kun je meedoen?

Op de website vind je onder de knop 'Activiteit zoeken' duizenden activiteiten waarbij jouw bijdrage ertoe doet. Je typt de plaats in waar jullie als school  graag willen meedoen. Er verschijnen dan diverse activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden. Na je keuze kun je contact opnemen met de organisatie om de invulling verder met elkaar af te stemmen.

 

Meer weten?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie, wij helpen graag. Mail naar nldoet@oranjefonds.nl. Het Oranje Fonds heeft helaas niet de mankracht om klussen te zoeken voor scholen. Daarom is de website hier optimaal voor ingericht.

Wil je als school ná NLdoet iets doen voor een sociale organisatie? Kijk dan voor tips onder het tabje ‘Ertoe doen’.