Aanmelden als bedrijf

NLdoet is een mooie gelegenheid om te laten zien dat jullie bedrijf zich inzet voor een leefbare samenleving. Pak met de medewerkers een leuke klus aan! Denk aan het verzorgen van een high tea in een verzorgingshuis of het opknappen van een speeltuin. NLdoet is een goed alternatief voor de traditionele ‘teambuilding’ of een dagje uit.

Wat levert deelname aan NLdoet op?

Meedoen aan NLdoet geeft de samenleving én jullie bedrijf een positieve impuls. Het versterkt lokale relaties en de organisatie geeft een goed voorbeeld. Het kan ook bedrijfsmatig veel opleveren, zoals gemotiveerde medewerkers, blikverruiming, toegang tot nieuwe netwerken en de positieve media-aandacht. Daarnaast is het inspirerend en leuk! Andersom kunnen de maatschappelijke organisaties via jullie hulp doelen realiseren die op eigen kracht niet of moeilijk haalbaar zijn. 

Hoe kun je meedoen?

Vanaf januari 2020 vind je onder de knop 'klus zoeken' duizenden klussen die geklaard moeten worden. Je typt de plaats in waar jullie als collega’s graag een klus willen klaren. Er verschijnen dan diverse klussen waarvoor je je kunt aanmelden. Na je keuze kun je contact opnemen met de organisatie om de klus verder met elkaar af te stemmen en wellicht nog verder in te vullen.

Je kunt nog meer doen tijdens NLdoet. Help mee om een klus tot een succes te maken door producten of diensten gratis of met korting aan te bieden. Bijvoorbeeld verf of andere materialen, of broodjes voor de lunch. Of zet jullie netwerk, klanten of mediarelaties in. 

Zelf een klus initiëren?

Je kunt hiervoor contact leggen met (vrijwilligers)organisaties bij jou in de omgeving. Wellicht heb je zelf al een idee voor wie je graag iets zou willen betekenen. Zo organiseert een grote oliemaatschappij in Rijswijk jaarlijks een diner voor ouderen tijdens NLdoet. Maar je kunt ook iets bedenken voor een organisatie waarmee een collega een band heeft. De zorginstelling waar een ouder verblijft of een gehandicapt kind. De kinderboerderij of sportvereniging waar een collega  als vrijwilliger werkt. Ook hier kunnen klussen aangepakt worden. 

Meer weten?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie, wij helpen graag. Mail naar nldoet@oranjefonds.nl. Het Oranje Fonds heeft helaas niet de mankracht om klussen te zoeken voor bedrijven. Daarom is de website hier optimaal voor ingericht.

Wil je als bedrijf ná NLdoet iets doen voor een sociale organisatie? Kijk dan voor tips onder het tabje ‘Meer doen’ .