Vrijwilligers

Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 15 en 16 maart 2019 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

De afgelopen editie waren zo’n 375.000 Nederlanders actief bij ruim 9.700 klussen en activiteiten. Wij verwachten komend jaar nog meer klussen die geklaard moeten worden. Jouw inzet is dus hard nodig en zeer welkom!
Meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek vanaf november 2018 een leuke klus bij jou in de buurt en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega’s of familie!

Meedoen als groep
Vele handen maken licht werk. Dus waarom doe je niet mee als groep? Verzamel je familie, collega’s, leden van je (sport)club of klasgenoten en zoek een leuke klus uit. Een mooie manier om samen wat goeds te doen.
Als je met een groep gaat kun je bij het aanmelden de naam van de groep of het logo plaatsen. Zo kun je op een gemakkelijke manier nog even reclame maken voor je bedrijf, sportvereniging, school of serviceclub.

Tip: Er zijn niet veel klussen met plek voor meer dan 20 / 25 vrijwilligers. Wil je toch met een grotere groep aan de slag? Zoek dan bij grotere zorginstellingen, zij hebben vaak meerdere klussen op 1 locatie op de site staan.

Meer lezen over meedoen als bedrijf

Meer lezen over meedoen als school

Kan ik me ook weer afmelden bij een klus?
Ja dat kan. Na je aanmelding ontvang je een mail met daarin de gegevens van de organisatie en de klus. Mocht je door omstandigheden toch niet mee kunnen doen bij de klus, meld dit dan direct bij de klus waarvoor je je had aangemeld. Zo weten zij ook dat zij op minder mensen kunnen rekenen en op zoek kunnen gaan naar nieuwe vrijwilligers.

Meer doen
Wil nog meer uit je NLdoet deelname halen? En weten wat je nog meer kunt doen, ook na NLdoet? Klik hier voor tips, downloads en meer informatie.