YouTube video’s toegankelijk maken voor blinde en slechtziende mensen!

Scribit is een nieuw en innovatief online platform waarmee YouTube-video’s toegankelijk worden gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Vrijwilligers typen uit wat er in beeld te zien is en een computerstem spreekt deze beschrijvingen uit, tussen de dialogen in de video door. In het platform is speciaal hiervoor een editor gebouwd, die het voor de vrijwilligers heel eenvoudig maakt om beeldbeschrijving – of audiodescriptie – toe te voegen aan een YouTube video. Zij kunnen precies bepalen wanneer de tekst wordt uitgesproken, zodat deze niet door de dialogen loopt.
Met scribit kunnen ook mensen met een visuele beperking genieten van alle informatieve, educatieve en vermakelijke content op YouTube. En dat is heel belangrijk, omdat online videocontent een steeds grotere rol is gaan spelen in onze samenleving. Iedereen heeft de video gezien waarin Max Verstappen een aanvaring heeft met Ocon. Dankzij scribit kunnen ook mensen die dit niet hebben kunnen zien er tóch over meepraten. En daarvoor zijn heel veel vrijwilligersnodig, want op YouTube verschijnen dagelijks zo’n 300.000 nieuwe video’s!

Inschrijven
Utrechtseweg 82 a
3702 AD ZEIST
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 13:00
56 / 75 beschikbaar

Resultaat

Met een grote groep vrijwilligers van NL Doet op één dag een heleboel YouTube video’s toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking.