Stadwandeling met cursisten van Taal doet meer

Taal Doet Meer zorgt er al ruim 30 jaar met zo’n 900 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters – jong en oud – kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een rode draad in ons werk. Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken. Wij stimuleren anderstalige Utrechters om te leren en maken onderlinge ontmoetingen tussen Utrechters mogelijk. Taal verbindt Utrechters en wij verbinden Utrechters met taal!
Tijdens NLdoet nodigen we u uit, samen met uw collega’s, om taalcoach te zijn voor één dagdeel.
We organiseren daarvoor een stadwandeling door Utrecht onder leiding van ervaren gidsen. Zo willen we op een ontspannen manier gesprekken initiëren tussen de vrijwilligers en onze cursisten.
De bedoeling is dat de cursisten gesprekken aan kunnen gaan om zo hun taal te oefenen, de stad beter leren kennen en met nieuwe mensen in contact te komen.

Vol, bekijk de alternatieven
Lange Viestraat 351
3511 BK UTRECHT
Route
Vrijdag 15 maart
09:30 - 13:00
0 / 25 beschikbaar

Resultaat

Voor onze cursisten is het een laagdrempelige manier om met nieuwe mensen in contact te komen en Nederlands te oefenen. Voor de vrijwilligers van deze dag is het een mogelijkheid om te ervaren hoe leerzaam en leuk het werk van taalcoach is. En voor iedereen is het een mooie gelegenheid de stad Utrecht beter te leren kennen.

Bijzonderheden

De wandeling vindt plaats in centrum Utrecht. Start en einde van de wandeling zijn in het centrum in de buurt van het centraal station. Exacte locatie wordt nog bepaald.

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen klussers die samen komen helpen.

  • Lions Utrecht Kromme Rijn
  • HTV-Landstede

Contact

mevrouw
 
M.T.
 
Oostveen