Meedoenersdag Voedselbos de Langhe Laere

Doe je mee in het voedselbos in Nieuw- en Sint Joosland dan zit je bovenop het vuur. Voedselbossen spruiten overal de grond uit. Deze trend is te verklaren: een voedselbos versmelt landbouw (voedsel) en natuur (welzijn) terwijl de 'wij willen het anders'-berichten alledaagse kost zijn. Men wil geen bespoten groenten en men wil groen in de buurt.
Tijdens de NLdoet-dag in Voedselbos de Langhe Laere (dat sinds januari dit jaar een eigen Velt*-werkgroep heeft) ontdek je hoe simpel het eigenlijk is om biodiversiteit te vergroten, hoe de mens een nuttige soort is (van verbruiker naar creator), hoe je samen een mooie 'zelfvoorzienende' voedselbron kunt creëren. Al doende doe je ideeën op voor je eigen stukje grond - ontdek je de logica achter het ontwerp/type beplanting, krijg je informatie over voedselverwerking, ontmoet je gelijkgestemden, vergroot je je netwerk en ben je nuttig lichamelijk bezig in de buitenlucht.
We houden rekening met wat je aankunt en aangeeft. Zo divers als het bos nu al is, zo divers en afwisselend is het werk. De werkzaamheden worden onderbroken voor (h)eerlijke snacks. Neem eventueel wel je eigen boterham mee.

* Velt: Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren met ruim 17.000 leden en 130 lokale groepen in België en Nederland.

Inschrijven
Quarleshavenstraat 33
4339 BW NIEUW- EN SINT JOOSLAND
Route
Zaterdag 16 maart
10:00 - 16:00
7 / 15 beschikbaar

Resultaat

We hebben het reeds bestaande, 2 jaar oude voedselbos, aangevuld met extra vaste beplanting: bomen en struiken. In het hoge gras zijn paden gezeisd naar de diverse 'boomeilanden'. We hebben zowel een hudo als een koelgat gegraven. Een grote plantenbak is gevuld met aarde en er zijn bloemen gezaaid. Verder zijn er palen geslagen voor de wijngaard. Met een glas wijn/sap (eigen productie) en hapjes kijken we, zittend aan een tafel tussen het lentegroen, terug op de dag. We nemen afscheid en hopen dat we snel samen weer aan de slag kunnen op deze plek vol overvloed.

Bijzonderheden

Rij naar de Molendijk, links af de Boomdijk op, vervolgens de eerste weg links. Dan ben je er. De auto kan daar staan. Het perceel zelf ligt aan de Quarleshavenstraat (het perceel heeft geen nummer).

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen klussers die samen komen helpen.

  • Gors Vrije Tijd