Kom een dag opslag rooien op de Tongerense Heide in Emst

Wat is er op 16 maart te doen op Tongerense Heide?
Op zaterdag 16 maart doet Geldersch Landschap en Kasteelen mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL DOET. Wij nodigen iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te komen steken op de Tongerense Heide in Emst. Samen met Boswachter wandel je ongeveer 10 minuten vanaf de verzamelplek naar de heide. Onderweg ontmoet je andere vrijwilligers en zal de Boswachter je meer vertellen over dit bijzondere gebied. Om dit bijzondere gebied in stand te houden, is het verwijderen van opslag (zaailingen van o.a. de den) nodig. Je steekt dus letterlijk je handen uit de mouwen door de heide te ontdoen van de kleine boompjes en daar profiteren niet alleen mensen, maar ook diverse diersoorten van.

Heb je zin om in de buitenlucht te werken en de natuur daarbij een handje te helpen? Lijkt het je leuk om met elkaar een stuk heide op te schonen en aan het einde van de dag echt een verschil te zien? Ben je niet bang voor vieze handen? Meld je dan aan!

Inschrijven
Veenweg 9
8162 RJ EPE
Route
Zaterdag 16 maart
09:30 - 15:00
9 / 40 beschikbaar

Resultaat

Door het opschonen blijft de heide behouden en bevordert het de leefomgeving van reptielen zoals de zandhagedis. Verder is het behoudt van de heide belangrijk voor wilde bijen, vlinders en andere insecten.

Bijzonderheden

Verzamelplek: parkeerplaats Geldersch Landschap (gemarkeerd met vlaggen) aan de Boerweg ca. 100 m voorbij kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ Epe

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen klussers die samen komen helpen.

  • Terreinvrijwilligers GLK NO Veluwe

Contact

Geldersch Landschap en Kasteelen
de heer
 
R.
 
Oosterkamp