Bijendagwerkdag, Parkbossen kunstroute Molenbosch

Wereldwijd hebben we een groot probleem als de bij uitsterft. De honingbij staat volop in de belangstelling en kan op de verzorging en bescherming van imkers rekenen. Maar de wilde bijen, zoals hommels en andere bijensoorten die geen honing produceren, moeten zichzelf zien te redden. De helft van alle Nederlandse wilde bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Dat is niet alleen vervelend voor de bijen zelf, maar ook voor ons die deze gratis arbeidskrachten keihard nodig hebben om de gewassen te bestuiven. Zonder bestuiving geen vruchtzetting dus b.v. geen aardbeien, blauwe bessen en appels of peren.
Maar welke plantensoorten kunnen we nu het best zaaien in onze parkbossen om de verschillende bijensoorten van uitsterven te beschermen en ze te helpen bij het voortplanten?
Deze vraag heeft Landschapsbeheer Friesland voor gelegd aan de Cruydhoek uit Elsoo, zij hebben ons een aantal mengsels geadviseerd. Op vrijdag 15 maart gaan we deze mengsels zaaien om de diversiteit van de planten in de parkbossen, Sterrenbos en Molenbosch te vergroten. Dit is niet alleen goed voor de bijen maar ook voor alle insecten en natuurlijk een cadeautje voor onze eigen ogen en neus!

Heb jij zin en tijd om ons ons te helpen de wilde Bijen te helpen kom dan vrijdagochtend 15 maart om 8:30 naar Pand 31 aan de Molenhoek nr. 31.
We starten met uitleg over de locaties waar we gaan zaaien en hoe je moet zaaien.
Om 9:30 hebben we pauze in en om 12:30 wordt er voor soep en broodjes gezorgd in pand 31.

Hebt u vrijdag 15 maart tijd en zin om ons te helpen? Meld je dan via e-mail aan bij Harm Buiten, h.buiten@home.nl o.v.v. naam, adres, telefoon nr. en Bijenwerkdag

We zien u graag de 15e maart!

Vol, bekijk de alternatieven
Molenhoek 31
8421 PL OLDEBERKOOP
Route
Vrijdag 15 maart
08:30 - 13:30
0 / 15 beschikbaar

Resultaat

De diversiteit van de planten in de parkbossen, Sterrenbos en Molenbosch te vergroten.

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen klussers die samen komen helpen.

  • Rabobank COF Heerenveen

Contact

Plaatselijk Belang Oldeberkoop
de heer
 
H.
 
Buiten