Bijenwerkdag Hockeyvereniging Almelo

Willem de Clercqstraat 97, 7604 AR Almelo

  • Zaterdag 10 maart
  • 9:00 - 16:00
  • 10 van de 25
  • Buitenklus
Aanmelden

Omschrijving

Achter de sportvelden van Hockeyvereniging Almelo, op het sportcomplex 't Hinsenveld, is een fruitboomgaard aangelegd. Als club sporten we graag samen, maar organiseren we ook veel andere activiteiten. We vinden het belangrijk dat onze clubleden in een natuurlijke omgeving sporten en dat er op het sportcomplex ruimte is voor biodiversiteit.

Tijdens NLdoet bouwen we met de clubleden een groot insectenhotel bij de fruitboomgaard en zorgen we voor meer wilde bloemen voor de bijen en andere bestuivers. Goed voor de fruitoogst en het maakt ons terrein nog groener!

Stichting 't Hinsenveld is verantwoordelijk voor het beheer van de fruitboomgaard. De fruitoogst wordt tot sap geperst. Het sap wordt verkocht in de kantine en als gezonde verfrissing geschonken aan onze jongste clubleden. Samen met de sociaal werkploeg van Soweco wordt de boomgaard onderhouden. De vereniging wordt bij het onderhoud ondersteund door Landschap Overijssel.

Resultaat

We bouwen een groot insectenhotel met onze clubleden, dit plaatsen we bij de fruitboomgaard. Vlakbij het hotel zorgen we voor meer bloemen voor de bijen door het zaaien en planten van bijvriendelijk zaai- en plantgoed. We worden hierbij ondersteund door Landschap Overijssel.

Bijzonderheden

Kom je meehelpen tijdens NLdoet? We verzamelen in de kantine om eerst samen even een glaasje sap of een kop koffie te drinken!

Klusaanbieder

Landschap Overijssel