Handen uit de mouwen bij Zorgboerderij de Mikkelhorst!

Klaverlaan 37, 9753 BZ Haren Gn

  • Vrijdag 9 maart
  • 9:00 - 15:00
  • Vol (30 vrijwilligers)
  • Buitenklus
Aanmelden

Omschrijving

De Mikkelhorst biedt een fijne en veilige plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de zorgboerderij kunnen ze zichzelf zijn en werken ze onder deskundige begeleiding in de tuin, de keuken, de theeschenkerij of op de kinderboerderij. Naast de zorg voor onze deelnemers zijn we ook verantwoordelijk voor een veilige en aantrekkelijke werkomgeving en hier kunnen we je hulp goed bij gebruiken! Zo hebben we mooie opknapklussen en ook de (permacultuur) tuin kan wel wat extra ondersteuning gebruiken. Ervaring is niet nodig, enkel een positieve instelling!

Resultaat

We hopen op een aantal plekken op het terrein herstelwerkzaamheden te kunnen doen. Denk hierbij aan het repareren van afrastering, stormschade herstellen etc. Maar ook op de tuin kunnen we hulp gebruiken met de voorbereiding van het nieuwe lenteseizoen.

Ook op de permacultuurtuin wordt hulp gevraagd: 'We willen dit jaar een gezellige zitplek maken in de tuin, naast de vijver. Daarvoor gaan we een mozaïek terras aanleggen van tweedehands en gebroken stenen. Verder gaan we van wilgentenen een hekwerk maken langs de vijver om de veiligheid te vergroten. En voor de mensen die meer met groen willen doen gaan we ook nog wat extra bessenstruiken aanplanten in het voedselbos.'

We maken er gezellige dagen van!

Klusaanbieder

Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst