De VLA VoedselTuinen klaarmaken voor het tuinierseizoen

De Steiger 122, 1351 AL Almere

  • Zaterdag 10 maart
  • 10:00 - 16:00
  • 31 van de 40
  • Buitenklus
Aanmelden

Omschrijving

In Almere zijn 3 biologische voedseltuinen waar buurtbewoners, vrijwilligers en klanten van het VoedselLoket Almere (VLA) zij aan zij werken. De opbrengst van de tuinen komt terecht in de VLA Supermarkt. In deze supermarkt kunnen Almeerders die in armoede leven gratis boodschappen doen. Dus ook de biologische groenten liggen in de schappen. Hoe mooi is dat: vers, biologisch, dichtbij en gekweekt en geoogst door Almeerders met of zonder groene vingers maar met een groot hart.
De biologische VoedselTuinen liggen in Almere Buiten, Almere Haven en Almere Poort. Tezamen beslaan ze zo'n 1600 m2.

Resultaat

In maart komt het tuinseizoen op gang. De Voedseltuinen worden klaargemaakt voor het komende seizoen. Dat betekent spitten, zaaien en andere start-van-het seizoen klussen.
In elke tuin is een coördinator die alle belangstellenden begeleidt met de werkzaamheden. En wie weet, bent u aan het einde van de dag zo enthousiast dat u nog wel een keertje langs wilt komen.

Bijzonderheden

De werkzaamheden tijdens NL Doet zijn verdeeld over 3 locaties in de stad. U kunt uw voorkeur aangeven voor Almere Haven (Hoekwierde), Almere Buiten (kas op de Vaart) of Almere Poort (Homerukwartier)