Bouwweekend survivalbaan

d'Almarasweg 20, 6525 DW Nijmegen

  • Vrijdag 9 maart
  • 10:00 - 17:00
  • 1 van de 12
  • Buitenklus
Aanmelden

Omschrijving

Achterin park Brakkenstein, Nijmegen, ligt verscholen 't Feldje: de survivalbaan waar wekelijks zo'n 80 studenten in touwen klimmen, aan triangels zwaaien en hardlopen. De studenten zijn lid van NSSV FEL, een jonge vereniging in de survivalsport. Hun terrein is nog nieuw en wordt nog volop aan geklust en aan gebouwd om het groeiende ledenaantal genoeg sportruimte te geven. Op 10 en 11 maart willen wij weer graag een bouwweekend houden, waarin we onderhoud plegen aan het terrein, nieuwe hindernissen bouwen en al het andere wat nodig is. Iedereen is welkom, met of zonder knoop/klus/timmer-talent :).

We maken er altijd een gezellig weekend van; met een lekkere lunch, en sluiten deze (bij mooi weer) af met avondeten bij het kampvuur.

Wat is survival eigenlijk? De survivalsport, een van de meest veelzijdige en zwaarste vormen van duursport. De sport is niet, zoals vaak gedacht wordt en de naam ook misschien doet suggereren een overlevingstocht ergens in de wildernis met een tentje en een overlevingskit. Het is een echte sport waarin duurloop over allerlei soorten terreinen (bos, weiland/akkerland, wetlands, wateren enz.) wordt gecombineerd met hindernissen die uiteenlopen van touwbruggen, touwklimmen, hout hakken, kanoën, boogschieten, doorwadingen, ballastlopen enzovoort.Een survival run vraagt dus behalve een goede loopconditie ook aanzienlijke krachtinspanningen van de atleet waarbij techniek en souplesse essentieel zijn!

Resultaat

Nieuwe hindernissen (mogelijk een nieuwe stellage), onderhoud (maaien, snoeien, takken afzagen), schilderen, verlichting ophangen, hout sprokkelen en al het andere wat nodig is om het terrein fijn te houden voor een goede training!

Bijzonderheden

Wanneer u d'almaraweg op rijdt ziet u een parkeerplaats, daar kunt u parkeren. Als u dan verderop door de poort naar rechts loopt, loopt u tegen een hoge poort aan met een bord waarop 'NSSV FEL' staat: hierachter is ons terrein! :)

Klusaanbieder

NSSV FEL