Groene Weelde Ecologisch beheer: Vrijdag 9 maart

Paviljoenlaan 1, 2131 LZ Hoofddorp

  • Vrijdag 9 maart
  • 9:00 - 16:00
  • Vol (40 vrijwilligers)
  • Buitenklus
Aanmelden

Omschrijving

De Groene Weelde is een recreatie gebied onder beheer van Recreatieschap Spaarnwoude van 250 ha, dat voor de Floriade van 2004 is aangelegd. Ondanks het feit dat het een jong gebied is komen er bijzonder veel bijzondere planten en paddenstoelen voor , die ecologisch beheer waardevol maken. Hieronder vallen ringslangen, maretakken, blauwborst, ijsvogel, rode kelkzwam, etc We hebben een speciale relatie met het lokale pannenkoekenhuis, waar we tegen een gereduceerd tarief een pannenkoeken lunch kunnen gebruiken.

Resultaat

Van een aantal bijzondere ecologische pareltjes, met name orchideeën weides is het beheer uit besteed aan Stichting MEERGroen .Ook voeren we knot- en zaagwerkzaamheden uit langs oevers. We gaan dus maaien , boompjes trekken en uit steken en zagen. Vele boompjes die we hier verwijderen worden gebruikt om elders bos plantsoen aan te planten.

Bijzonderheden

We verzamelen op het kleine parkeer terrein bij het voormalig restaurant Vork en Mes: Paviljoenlaan 1, 2131 LZ Hoofddorp om 10 uur. Voor gereedschap, werkhandschoenen en thee/koffie en wat lekkers zorgen we. Neem stevige schoenen of laarzen zelf mee. Met het Pannenkoeken restaurant hebben we een speciale regeling dat we op een werk dag voor de helft van de prijs een maaltijd pannekoek kunnen nuttigen

Klusaanbieder

Stichting MEERGroen