Orchideen weide beheren: Groene Carre Zuid Vrijdag 9 maart

Hoofdweg 516, 2132 MH Hoofddorp

  • Vrijdag 9 maart
  • 9:00 - 16:00
  • 11 van de 25
  • Buitenklus
Aanmelden

Omschrijving

Het Groene Carre in een groene/natuur zone die om Schiphol is aan gelegd en onder beheer is van Recreatieschap Spaarnwoude.Een ecologisch pareltje in het Groene Carre Zuid is i.s.m. met Stichting MEERGroen ontwikkeld rond 2010 en aan ons uit besteed. Dit pareltje bestaat uit een voedselarme brak-vochtige kuil, waar uit 1 wilgen bios 6 biotopen zijn ontstaan met een amfibieën kuil, een gezoneerd orchideeën weide en 2-3 typen bos. het gebied leeft van de bijzondere soorten waaronder, blauwborst, parnassia,, 3 soorten orchideeën, rondbladig wintergroen, 3 soorten ogen troost, paddenstoelen zoals wasplaten en nog 40 andere beschermde rode lijst soorten.

Resultaat

Vlak voor het begin van de lente gaan we het terrein klaar maken voor een nieuw seizoen. Dat houdt in wieden, maaien, boompjes trekken, grote bomen uitsteken en zagen. Er is van alles te doen en te zien voor alle leeftijden

Bijzonderheden

N.B: Dit terrein heeft geen postadres, dus de postcode van een boerderij 500 m verderop is gebruikt: Hoofdweg 516, 2132 MH Hoofddorp De verzamelplek is het parkeerterreintje op de kruising van de N201 (rondweg Hoofddorp Noord) en de Hoofdweg Oost.

Klusaanbieder

Stichting MEERGroen