Hoe kunt u meedoen?

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, scholen en natuurorganisaties opgelet! Dit is uw kans om een grote klus te klaren, uw organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 10 en 11 maart 2017!

Aanmelden
Meedoen is eenvoudig. Meld uw klus aan via Mijn Oranje Fonds.

  • Heeft u al een Mijn Oranje Fonds account dan kunt u met uw bestaande inloggegevens een klus aanmelden.
  • Heeft u nog geen Mijn Oranje Fonds account dan kunt u deze eenvoudig aanmaken en vervolgens uw klus aanmelden.

Wat moet u invullen?

  • een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus;
  • de contactpersoon voor deze klus;
  • het gewenste resultaat. Waarom deze klus en wie maakt u blij;
  • het aantal vrijwilligers dat u zoekt.

Uw klus verschijnt vervolgens op deze website. Zo bent u zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers uit de omgeving zich via de website aanmelden voor uw klus. Laat iedereen in uw omgeving weten dat u meedoet en dat u vrijwilligers zoekt.

Financiële bijdrage
Vanaf begin november 2016 tot 31 januari 2017 was het mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen voor uw NLdoet 2017 klus. Deze deadline is inmiddels verstreken, geld aanvragen is niet meer mogelijk. Wel kunt u nog klussen aanmelden op de site. Dan ontvangt u in elk geval - zo lang voorradig - ons NLdoet promotiepakket. Om zoveel mogelijk organisaties een pakket te kunnen bieden krijgt u 1 pakket per organisatie, niet per aangemelde klus. Wel krijgt u voor elke klus een Gamma kortingsbon van 25%! 

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig om een leuke klus te verzinnen, wilt u meer publiciteit voor uw klus of wilt u weten hoe u meer vrijwilligers kan krijgen? Kijk in de map downloads onder het kopje klusaanbieders en lees hier eens verder. Of gebruik de Klushulp. Deze rekent bijvoorbeeld precies uit hoeveel verf en mensen je nodig hebt. Of geeft je lekkere recepten voor een high tea. U vindt de Klushulp op het moment dat u uw klus aanmeldt. De Klushulp staat dan bovenaan de pagina aan de rechterkant.

Inspiratie nodig?
Voor veelvoorkomende klussen hebben wij voorbeeld-draaiboeken ontwikkeld. Overweegt u om mee te doen maar weet u niet precies hoe? In de map downloads vindt u de draaiboeken.

Wij hebben voor u een aantal deelnemers iets uitgebreider naar hun ervaringen gevraagd. Dit geeft u inzicht en inspiratie hoe u van NLdoet een succes kunt maken. Kijkt u eens in een van de onderstaande categorieën:
Voorbeelden deelname NLdoet basisscholen
Voorbeelden deelname NLdoet zorginstellingen
Voorbeelden deelname NLdoet natuurorganisaties

Goed verzekerd tijdens NLdoet?
Waarschijnlijk heeft u al een vrijwilligersverzekering. Ga na of deze ook van toepassing is op uw activiteiten tijdens NLdoet. Mocht u tijdens NLdoet een groot evenement organiseren, overweeg dan een evenementenverzekering. Het Oranje Fonds is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen of schade tijdens NLdoet.

Meer weten?
Heeft u als maatschappelijke organisatie plannen om mee te doen met NLdoet? Wilt u overleggen over de mogelijkheden of bent u op zoek naar inspiratie? Neem dan contact met ons op via nldoet@oranjefonds.nl of stuur ons een tweet op @nldoet.