FAQ Vrijwilligers

Hoe kan ik meedoen aan NLdoet?
Wil je als vrijwilliger voor een dag(deel) de handen uit de mouwen steken, dan kun je via de button 'klus zoeken' op de homepage een klus bij jou in de buurt vinden. Je kunt zoeken op postcode, plaats of gemeente. Zo krijg je een compleet overzicht van alle klussen en activiteiten bij jou in de buurt. Vervolgens meld je je bij de organisatie aan. Je ontvangt daarna automatisch een mail bij welke klus en organisatie je je hebt aangemeld. De klusorganisaties kijken uit naar jouw komst!
 
Ik ga met een groep meedoen?
Als je met een groep (familie, vrienden, collega's, sportteam etc.) wilt meedoen dan meld je je aan als contactpersoon. Je ontvangt de gegevens en bent aanspreekpunt voor de organisatie en jouw groep. Daarna kun je nog al je mede-klussers aanmelden, dan worden zij ook op de hoogte gehouden. 
 
Ik heb een bedrijf en wil graag ergens klussen, hoe vind ik een klus?
Kijk onder het tabblad 'Vrijwilligers' en zoek via 'plaats' 'gemeente' of 'postcode' naar klussen bij jullie in de buurt. Ook kun je een voorkeursdag opgeven. Zo verfijn je de zoekopdracht. Wil je eerst nog wat meer lezen over deelname aan NLdoet voor bedrijven? Kijk dan onder het menu 'Vrijwilligers' voor meer tips. Het Oranje Fonds heeft helaas niet de mankracht om klussen te zoeken voor bedrijven. Daarom is de website hier optimaal voor ingericht. 
 
Ik wil na NLdoet ergens klussen. Hoe regel ik dat?
Op de website van NLdoet vind je onder de knop ‘Meer doen’ een overzicht van maatschappelijk intermediairs en vrijwilligerscentrales. Zij kunnen je helpen een mooie activiteit te vinden bij een organisatie bij jou in de buurt. 
 

Terug naar alle FAQ's