FAQ - Financiële ondersteuning vanuit het Oranje Fonds

Hoe ontvang ik een bijdrage van het Oranje Fonds? 
Als je voor 31 januari 2019 een klus aan hebt gemeld voor NLdoet (aanmelden kan vanaf november 2018), dan kan het Oranje Fonds voor de klusmaterialen een bijdrage leveren van maximaal € 400,-. Voorbeelden hiervan zijn verf, kwasten, aarde, plantjes en timmerhout. Organiseer je een dagje uit, dan kun je bijvoorbeeld de entreegelden en bushuur hiervan betalen. Wees er snel bij want op=op! Na het volledig aanmelden van de organisatie en klus in 'Mijn Oranje Fonds'  kon je een financiële bijdrage aanvragen. De voorwaarden die het Oranje Fonds hanteert voor een bijdrage vind je hier. Geld aanvragen is inmiddels niet meer mogelijk, klussen aanmelden nog wel.
 
Wanneer ontvang ik de bijdrage op mijn rekening? 
Begin maart maken we het toegekende bedrag over op het door jullie opgegeven IBANnummer.
 
Kan de bijdrage ook lager uitvallen dan € 400,-? 
Het kan voorkomen dat je een hoger bedrag heeft aangevraagd dan dat we kunnen toezeggen. Wij geven bijvoorbeeld geen bijdrage voor de aanschaf van gereedschap of gebruiksartikelen en de begroting moet in verhouding zijn tot de klus of het aantal vrijwilligers dat je zoekt.
 
Ik wil een organisatie verrassen en een klus voor ze doen. Kan ik hiervoor een financiële bijdrage ontvangen? 
Nee, alleen organisaties kunnen een bijdrage ontvangen. Zij kunnen wel de door jou voorgestelde klus aanmelden op de website en eventueel een bijdrage aanvragen. Ze moeten dan wel aan de algemene voorwaarden voldoen die op de website vermeld staan.
 
Komt mijn organisatie in aanmerking voor een financiële bijdrage? 
Op www.nldoet.nl, vind je onderaan de homepage een pagina die gaat over de financiële bijdrage en de voorwaarden. Heb je hier vragen over, dan kun je  contact opnemen met het NLdoet-team via 0900-4488448 of via e-mail: nldoet@oranjefonds.nl.
 
Moet ik ter verantwoording al mijn bonnen/rekeningen opsturen naar het Oranje Fonds? 
Het kan zijn dat het Oranje Fonds je na afloop vraagt om aankoopbonnen ter verantwoording toe te sturen. Indien dit het geval is dan word je daarvan uiterlijk eind februari op de hoogte gesteld. In dit geval ontvangt de organisatie begin maart 2019 een voorschot van 80% van het toegekende bedrag. Het restantbedrag wordt vervolgens na NLdoet berekend en uitbetaald. Mocht naar aanleiding van de bonnen blijken dat je minder hebt uitgegeven dan je vooraf had berekend, dan dien je het overschot terug te betalen. Na afloop van NLdoet ontvang je tevens een evaluatieformulier per mail van ons. Deze verwachten wij ingevuld retour. 
 
Als mijn klus niet wordt uitgevoerd en ik heb wel geld ontvangen van het Oranje Fonds moet ik dat geld dan terugstorten?
Ja, behalve als jullie klus door bijzondere omstandigheden zoals slecht weer of ziekte op een andere datum uitgevoerd gaat worden.
 

Terug naar alle FAQ's