Wie maakt er een droomdekentje voor een kind?

Ieder Droomdekentje wordt met liefde gemaakt door een van de honderden vrijwilligers in Nederland. Alle droomdekentjes zijn bijzonder, gemaakt voor een kind die een veilige schuilplek nodig heeft.

Droomdekentjes worden sinds 2001 verzameld en uitgegeven door Stichting de Regenboogboom.
Stichting de Regenboogboom is al bijna 30 jaar in Nederland bezig de droom te verwezenlijken van een meisje van 5 jaar: Alle kinderen van Nederland de kans te bieden onder hun eigen Regenboogboom te kunnen zitten. Dat is een plek in je gedachten en in je liefste dromen waar alles veilig is en fijn. Een plek waar je jezelf kunt terugvinden en ontdekken wat je allemaal in huis hebt.
Per jaar ontdekken 4.000 kinderen die veilige plek binnen in zichzelf en krijgen inmiddels ruim 3.000 kinderen een Droomdekentje. Het gaat dan om kinderen in ziekenhuizen, blijf van mijn lijf organisaties, instellingen en ook kinderen thuis.
Ten minste 40.000 kinderen per jaar zouden een persoonlijk Droomdekentje goed kunnen gebruiken. We zijn al goed op weg. Via deze link vind je een filmpje van twee kinderen die een dekentje ontvingen en zie je wat het doet.

Deze activiteit is vol, bekijk de alternatieven
Bradleystraat 23
6135 CV Sittard
Route
Vrijdag 11 maart
10:00 - 12:00
0 van 20 beschikbaar

Resultaat

Wil jij ook een droomdekentje maken voor een kind die daar kracht uit haalt? Kom dan naar de maakdag van onze droomdekenmaakgroep; wij openen onze deuren voor nieuwe vrijwilligers. De klus bestaat uit het maken van Droomdekentjes. Aan het eind van de dag zijn er mogelijk al dekentjes af, of in ieder geval bijna af.
Wij zullen zorgen voor de materialen om dekentjes mee te maken. Het is wel fijn als je je eigen naaimachine mee kunt nemen.

Onze eigen vrijwilligers zijn zeer ervaren en kunnen je op weg helpen met de klus.
Zij kunnen je ook vertellen op welke manier deze klus een positief effect heeft op kinderen en hele gezinnen.

Bijzonderheden

Zorghuis De Lemborgh

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen vrijwilligers die samen komen helpen.

  • AB lemborgh