Plukhoek Mookhoek klaarmaken voor het nieuwe plukseizoen!

Plukhoek Mookhoek is een zelfpluktuin die als basis dient voor de jeugdzorg die we bieden. Wij kweken op basis van permacultuur (geen chemische zooi). Allereerst stellen we ons aan elkaar voor, waarna we aan de slag gaan. De bloemen-, en fruitpluktuin wordt weer op orde gebracht voor het komende seizoen. Dat betekent: aanplanten, mulchen, het eerste onkruid verwijderen, stekken oppotten, troep afvoeren, informatiebordjes maken, het terras schoonmaken, de tuinmeubels in de appelboomgaard soppen, de bezoekerskas soppen, bij genoeg animo een grote 'netkooi' om de kinderfruitpluktuin maken zodat de vruchten beschermd zijn, hier en daar een hekje van wilgen vlechten.
Van al dat werken krijg je honger en we zorgen dan ook voor een eerlijke boerenlunch met zelfgemaakte soep en brood.
Kinderen met begeleiders zijn van harte welkom om te komen helpen.

Deze activiteit is vol, bekijk de alternatieven
Strijensedijk 14
3293 LB Mookhoek
Route
Vrijdag 11 maart
10:30 - 16:00
0 van 17 beschikbaar

Resultaat

Aan het einde van NL-DOET hopen we dat de Pluktuin er weer uitnodigend uitziet, dat de plantjes weer naar hartenlust kunnen groeien, zodat de bezoekers en de kinderen zich weer welkom voelen.

Bijzonderheden

Zorg voor gepaste kleding en kaplaarzen. Werkhandschoenen zijn handig (evt te leen). Als je aankomt rij je over het bruggetje, we hebben genoeg gelegenheid om te parkeren op het eigen terrein.

Aangemelde groepen

Hieronder staan de namen van de groepen vrijwilligers die samen komen helpen.

  • Yuverta Klaaswaal

Contact

mevrouw
 
C.M.A.
 
Reijnen-Maaskant