Groen in huis

Met twee groepen ouderen woonachtig in verpleeghuis De Boogaert te Castricum halen we de natuur in huis. Dit doen we samen met vrijwilligers. Zo kan daarna elke bewoner genieten van zijn eigen minituintje in een bak
De bakken worden van hout op maat gemaakt door vrijwilligers, er wordt een waterdicht plastic aangebracht aan de binnenkant. hierna worden de bakken gevuld met potgrond en naar de wens van de bewoner, bolletjes, kleine primula of cyclamen, kruiden als bieslook, thijm en munt er zijn verschillende mogelijkheden.
|Daarnaast maakt elke bewoner een mandje met bloeiende plantjes of bolletjes voor iemand die dit zelf niet kan .
Deze worden door de bewoner met vrijwilliger ( indien mogelijk .v.m de corona situatie) weggebracht naar de persoon die zelf door lichamelijke of geestelijke beperkingen die niet deel kan nemen aan deze Nl doet activiteit. Zo brengen we ouderen in contact met ouderen liefste in de wijk.

Deze activiteit is vol, bekijk de alternatieven
De Boogaert 37
1901 GP Castricum
Route
Vrijdag 11 maart
10:30 - 12:30
0 van 6 beschikbaar

Resultaat

Dat er ongeveer 30 bewoners meedoen aan het maken van een groen tuintje in huis zodat de locatie groener wordt en de bewoners ook daarna zorgen voor de tuintjes op de gang of op het appartement.
De kruiden kan men gebruiken bij het eten, kruiden uit eigen tuin en als er bollen of bloeiende plantjes zijn geplant kan men genieten van wat er op komt en groeit en bloeit.
Er worden dus als het kan ook 30 bakjes gemaakt met bloeiende plantjes om weg te brengen naar ouderen die zelf geen bakje kunnen maken zo stimuleren we contact van ouderen voor ouderen.
Vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het maken van de tuintjes, het vullen van de tuintjes en de plantenbakjes en het aangaan van het gesprek

Bijzonderheden

Ingang van de Boogaert is in het restaurant bij de oranje palen