Buitenruimte voor de Thuiskamer met afsluitende maaltijd

De Thuiskamer van Bad Nieuweschans is in oprichting en zet zich in voor de leefbaarheid van alle inwoners! Naast een activiteitenaanbod werken we samen aan het versterken van het sociale netwerk en de saamhorigheid in het dorp. In maart 2024 willen we de buitenruimte van de Thuiskamer vorm gaan geven zodat we in het voorjaar niet alleen binnen maar ook buiten een leuke ontmoetingsplek hebben! Daarnaast kunnen we niet zonder vrijwilligers en willen we nieuwe vrijwilligers werven die de activiteiten in de toekomst mee willen helpen organiseren.
Op de actiedag van NL Doet gaan we samen aan de slag met de buitenruimte: het in elkaar zetten van een houten picknickbank en houten plantenbakken. Beplanting aanbrengen en "tegels wippen" (tegels maken plaats voor groen). Voorafgaand gaan we (nieuwe) vrijwilligers werven die met ons deze dag tot een succes gaan maken. Aan het einde van de middag nodigen we de vaste bezoekers van de thuiskamer en de dorpsgenoten uit voor een gezamenlijke maaltijd.

Bunderweg 14
9693 BS Bad Nieuweschans
Route
Vrijdag 15 maart
10:00 - 19:00
20 van 20 beschikbaar

Resultaat

We willen de buitenruimte veranderen van een troosteloos pleintje naar een gezellige terras met picknickbanken, bloembakken en bloeiende planten! Zo wordt de buitenruimte toegevoegd aan de binnenruimte van de Thuiskamer.
Met de maaltijd willen we vaste bezoekers van de Thuiskamer een gezellige avond bezorgen. De meeste bezoekers hebben weinig sociaal netwerk en bezoeken de thuiskamer om eenzaamheid tegen te gaan.
Met beide activiteiten willen we nieuwe vrijwilligers werven. Voor het doen van kleine klusjes bij mensen thuis zijn we altijd op zoek naar handige handjes. Zonder vrijwilligers geen activiteiten en openstelling van de Thuiskamer. En wie weet, kunnen we het samen eten in een eer structurele vorm gieten en blijvend aanbieden!

Bijzonderheden

De Thuiskamer heeft een plek binnen Dorpscentrum de Akkerschans

Contact

Stichting Sociaal Werk Oldambt
mevrouw
 
J.P.
 
Garst