Asperges en andere vaste groenten aanplanten in Voedselbos Vlaardingen

Op 11 maart gaan we in Voedselbos Vlaardingen de kruidlaag verder uitbreiden. Een plantdag!

In het voedselbos beginnen de bomen en struiken al aardig groot te worden en vrucht te dragen. De bodem komt langzaam maar zeker tot rust, de wilde begroeiing (we spreken liever niet over onkruid) is op sommige plekken niet meer zo fanatiek. En dat betekent dat we de kruidlaag kunnen gaan aanplanten.

Met NL Doet gaan we asperges aanplanten, maar ook minder bekende groenten. Zoals kardoen, familie van de artisjok, maar dan eet je hiervan de jonge stelen. In Italie een geliefde groente. En salomonszegel, daarvan eet je de jonge scheuten op dezelfde manier als asperges. En struisvaren, ook daarvan eet je de jonge scheuten, en de smaak zit tussen asperges en broccoli in.

Op deze plantdag maken we eerst kennis met elkaar. En daarna ga je lekker aan het werk. In je eigen tempo. Werkzaamheden waaraan je kan denken, zijn: wieden, plantgaten maken, planten in de grond zetten, water uit de sloot halen om de planten te begieten. Maar ook takken verzamelen om randen te maken voor het nieuwe plantvak, en die randen maken. In het voedselbos is ook een buitenkeuken. Daar lunchen we gezellig met elkaar.

Deze activiteit is vol, bekijk de alternatieven
Van Boendaleweg 1
3132 KC Vlaardingen
Route
Vrijdag 11 maart
09:30 - 14:00
0 van 5 beschikbaar

Resultaat

Aan het einde van de activiteit hebben we verschillende nieuwe plantvakken met de vaste groenten. En natuurlijk nieuwe mensen ontmoet, en een gezellige dag gehad.

Bijzonderheden

Je kunt het voedselbos binnenkomen via de Van Boendaleweg 1 (rechts langs het Gasunie huisje; dan gelijk links en het pad volgen), of via de ingang aan de Zuidbuurtzijde.