Ambachtelijk en Duurzaam
Op 11 maart gaan we als vrijwilligers van het Bakkes onze Bakoven, Sjanzenshop, meubels en weide weer uit de winterslaap halen en het terrein gereed maken voor het nieuwe bakseizoen 2023. Hetgeen betekent dat meubels gereinigd worden, snoei en maai werkzaamheden, kleine reparaties uitgevoerd worden, de oven langzaam opgestookt wordt, etcetera, De vrijwilligers van het Bakkes worden in de gelegenheid gesteld om iemand mee te nemen die wil helpen en die enthousiast te maken, gedurende de dag, om ook vrijwilliger te worden. Tegelijkertijd nodigen we een aantal van onze dorpsgenoten uit, die als "hobby" het ambachtelijk en duurzaam produceren van artikelen hebben. Die willen wij als bestuur informeren en enthousiasmeren om tijdens onze themadag (28 mei) {Ambachtelijk en Duurzaam} een standje te bemannen en demonstaties geven om hun "hobby" te promoten en mensen aan te zetten tot activiteiten. Op die dag vind er ook een proef bakking plaats van onze eigen gecertificeerd, gezaaid, geoogst en gemalen rogge meel tot het exclusieve Bakkes Brood. De activiteiten van de ambachtelijke genodigden betreffen: Imker en honing maken; bierbrouwen, jam en appelmoes maken, ouderwetse hoefsmid en bomen met motorkettingzaag omtoveren tot paddenstoelen.
Contact
Resultaat
het gewenste resultaat is dat we met de weide, meubels, sjops en oven gereed zijn. Dat er enthousiaste vrijwilligers bij komen (vorig jaar 5 nieuwe vrijwilligers). dat de proef bakking in de oven goed verloopt en dat we voldoende hobbyisten uit het dorp bereid vinden om onze themadag mee in te kleuren en op te vullen.
Bijzonderheden
aanmelden bij secretaris: Jacques van Haalen; jvh57@hotmail.com